Kinderboekenweek op de Regenboog

Kinderboekenweek op de Regenboog

Als de Kinderboekenweek van start gaat is dat op de Regenboog altijd een bijzondere gebeurtenis. Op die ochtend hebben enkele leerkrachten op het podium in de aula voor alle kinderen een leuk toneelstukje gegeven, waarin door de spelers: Lezer, Boekenkok, Boekeneter en Betweter het thema van deze week werd geïntroduceerd: “Aan tafel! Kinderboeken over eten en snoepen”.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

Er werd in dit toneelstukje duidelijk gemaakt dat boeken, soms letterlijk, om te smullen zijn en dat er veel boeken zijn waarin je iets kunt lezen over eten en drinken. Ook in kinderboeken. Aan het einde van dit optreden kregen alle groepen een kinderboek, dat bij dit thema past, uitgereikt door de toneelspelers.

Op de Regenboog wordt veel waarde gehecht aan lezen en voorlezen en daarom wordt er elk jaar veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Tijdens deze week wordt er in de groepen 1 t/m 8 voorgelezen, gelezen, geschreven, geknutseld, gezongen rondom het thema “Aan tafel”.

De jongste leerlingen van de kleutergroepen zijn heel druk bezig met het werken rond het thema “Supermarkt”. Ter voorbereiding zijn zij in het winkelcentrum van de Coevering  op bezoek geweest  bij supermarkt Jumbo, waar ze gastvrij werden ontvangen en rondgeleid. Ze mochten o.a. in het magazijn kijken en natuurlijk was het ook heel interessant om nu eens te mogen zien waar de flessen blijven die je in de flessenautomaat stopt. De kinderen werden ook erg verwend en kregen allerlei lekkers. Als dank hebben zij een prachtige mobile gemaakt die in de Jumbo te bewonderen is. In de kleuterklassen zijn nu twee supermarkten nagemaakt en hebben de juffen veel prentenboeken aangeboden die met het thema te maken hebben. Ook hebben ze zelf hun lievelingsboterham gemaakt en is er gewerkt over gezond en ongezond.

Ook in de hogere groepen gonst het van de activiteiten. Zo is er een groep die iedere dag een “Proefkring” houdt, waarin leerlingen aan elkaar zelfgemaakte hapjes laten proeven en de recepten met elkaar uitwisselen. Een andere groep bereidt zich voor om hun klaslokaal in een restaurant om te toveren en leven zich in in de rollen als kok en kelner om straks hun ouders iets lekkers voor te kunnen schotelen.

Zo werken we naar een spetterende finale toe, want op donderdag 22 oktober start om 18.30 uur de afsluiting van dit Kinderboekenweek-project op de Regenboog. Ouders en belangstellenden zijn dan van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de optredens van de kinderen. Na deze optredens in de aula van de school is er een boekenmarkt, waar kinderen boeken en tijdschriften kunnen kopen, verkopen of ruilen.