Streetdance in de Coevering

Streetdance, breakdance en hip hop, zijn de ingrediënten voor de nieuwste dansrage Combonation. Aan het woord is Richard Plantaz. Samen met Mariska Pinxt geeft hij de Combonation lessen bij The Boogie Academy. In Nederland krijgt het welzijn en de gezondheid van kinderen steeds meer aandacht. En terecht, vindt Richard. “Als we kinderen onvoldoende stimuleren te bewegen, lopen zij het risico meer en meer verslaafd te raken aan de gamecomputer. Daar wil The Boogie Academy verandering in brengen met de introduceren van Combonation. Natuurlijk kun je kinderen dwingen om onder een sport te gaan, maar vaak blijkt het sporten dan van korte duur. Daarom verwacht ik dat Combonation weleens de grote rage van 2010 kan worden. De jeugd vindt het gewoon leuk. Samen met je vrienden lekker sportief aan je conditie, je spieren en je totale body werken op vette muziek.”

Met Mariska en Richard heeft The Boogie Academy een voortreffelijke “Combonation” in huis. Mariska heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de Streetdance, terwijl Richard een bekende naam is in de Breakdance en de freerun-scene. Hierdoor is een perfecte combinatie ontstaan van strakke streetdance, stoere breakdance en pittige moves vanuit de Hip Hop. Deze unieke combinatie leidt ertoe, dat het aantal jongens dat deelneemt aan deze lessen minstens even groot is als het aantal meisjes.
De cursus wordt iedere maandagavond gegeven in Wijkcentrum De Dreef aan De Willem Barentzsweg 69 in Geldrop. Om 19.00 uur dansen de kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Om 20.00 uur danst de jeugd vanaf 13 jaar. De cursus start maandag 28 september. Nieuwelingen kunnen in de eerste 3 lessen instromen.

2 gedachtes over “Streetdance in de Coevering

 1. Monique Vinkenborg 26/09/2009 / 22:30

  Mijn zoontje Cas (6 jaar), is helemaal "gek" van Breakedance, maar kan hiervoor nergens terecht omdat hij nog te jong is. Is het toch mogelijk dat hij een keer mag komen kijken en dat hij zomogelijk misschien mag deelnemen aan deze cursus?

  Like

 2. jacky Plantaz 12/10/2009 / 14:35

  hallo Monique,
  Cas is van harte welkom om een keertje te komen kijken en een proeflesje mee te doen. Dan weten we snel genoeg of hij binnen de groep past. Overigens 21 november organiseren we in De Dreef een grote talentenjacht onder de naam Geldrop’s Got Talent. Ook daar hebben we gesteld vanaf 7 jaar, maar Cas mag wel meedoen als hij daar zin in heeft.

  Met vriendelijke groet,

  The Boogie Academy
  Jacky Plantaz

  Like

Reacties zijn gesloten.