Fotowedstrijd

Fotowedstrijd voor digitale fotografie

De vestiging Geldrop van bibliotheek dommeldal bestaat dit jaar 60 jaar.
Een speciaal moment. Niet om terug te kijken. Maar juist om een scherpe blik vooruit te werpen naar de toekomst van de bibliotheek. Een toekomst waarin de bibliotheek een sterke digitale rol gaat spelen. Daarop zijn de feestelijke jubileum activiteiten dan ook afgestemd: eind oktober presenteert bibliotheek dommeldal de digitale dommeldal dagen.
Met een congres voor bibliotheekprofessionals op 30 oktober en een open dag voor iedereen op zondag 1 november. Tijdens de open dag vindt ook de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd waarvoor iedereen bij dezen wordt opgeroepen.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.


Lezen is voor mij…
Het thema van de wedstrijd is ‘Lezen is voor mij……’ .
Een breed thema, waarmee de fantasie van de deelnemers zoveel mogelijk geprikkeld wordt.  Want voor de een betekent lezen: het lezen op ongewone plaatsen, of het lezen van ongewone dingen. Voor de ander is het: lezen met je oren, of met andere middelen. Vandaar dat bij de fotowedstrijd alles mag, als het maar past bij het thema! En als het maar digitaal is! Dus digitaal gemaakt (met een fototoestel, telefoon of wat dan ook). En eventueel ook digitaal bewerkt. En (alléén) digitaal ingezonden.
Alle inwoners van het werkgebied van bibliotheek dommeldal (Geldrop-Mierlo, Nuenen, en Son en Breugel) zijn uitgenodigd mee te doen aan deze wedstrijd. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.

Meedoen in 2 categorieën
De eerste categorie bestaat uit deelnemers tot en met 18 jaar. Want ook onder jongeren is er veel belangstelling voor digitale fotografie. Zij worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om mee te doen.
Inzenders van 19 jaar en ouder doen mee in de tweede categorie.
Per categorie worden er 3 prijzen uitgereikt. De beste fotograaf uit de categorie tot en met 18 jaar gaat naar huis met de hoofdprijs: een cadeaubon van honderd euro. En de winnaar uit de categorie vanaf 19 jaar ontvangt als hoofdprijs een cadeaubon van tweehonderd euro!
Er kunnen maximaal 2 foto’s ingezonden worden. De sluitingsdatum voor de inzendingen is op 17 oktober om 24.00 uur.

Jury
De foto’s worden gejureerd door een professionele jury: Persfotograaf Ton van de Meulenhof, Amateurfotograaf en tekenleraar op het Strabrecht College Rens Bijma, voorzitter van fotoclub De Dreef, de heer van Dee en directeur van bibliotheek dommeldal, Luc Pruijn.

Website
Het  volledige wedstrijdreglement met daarin alle voorwaarden is te vinden op www.fotowedstrijd-bibliotheekdommeldal.nl . Daar is ook te lezen hoe deelnemers hun foto’s kunnen insturen.