Sport en spel voor hart- en vaatpatienten

Sport en spel voor hart- en vaatpatienten

Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen die hart- en/of vaatklachten hebben of hebben gehad, verder is het ook een heel goede manier om de conditie op peil te houden of te verbeteren. Bij de Vereniging voor Sport en Spel voor (ex-)hart- en vaatpatiënten uit Geldrop en omstreken is dit mogelijk zonder prestatiedwang.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

Ook dit seizoen zijn ze, onder deskundige en verantwoorde leiding van speciaal voor hartpatiëntensport opgeleide begeleiders weer begonnen met de wekelijkse sportavond. In Sporthal “De Coevering” wordt iedere maandagavond gesport van 17.30 uur tot 19.00 uur.

Na een korte warming-up worden er in onderling overleg enkele sporten en/of spelen beoefend. Hierbij is volleybal een van de vaste onderdelen. Natuurlijk staat het gezamenlijk sporten voorop en niet het winnen, dus iedereen kan meedoen in zijn eigen tempo en niveau. En de sportavond wordt afgesloten met een gezamenlijke cooling-down.

Ook uw partner is van harte welkom bij deze vereniging, zoals ook mensen uit de omliggende plaatsen dat zijn. Ook mensen met andere chronische aandoeningen zijn van harte welkom bij de vereniging. Deze vereniging is aangesloten bij de “Nederlandse Hartstichting” en de Stichting “Hart & Vaatgroep”.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij Jan van Horck tel 040-2867102, of e-mail: hartengymgeldrop@gmail.com. Natuurlijk bent u van harte welkom elke maandagavond in de sporthal om te kijken wat en hoe we sporten, en kunt u eventueel als proef een keer vrijblijvend meedoen.