Cursus Natuurfotografie

Cursus Natuurfotografie bij IVN Geldrop

Fotografie heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Steeds meer mensen houden zich hier mee bezig en de mogelijkheden zijn legio. Iedereen kan dit op zijn eigen niveau en naar eigen behoefte invullen. Ook binnen het IVN heeft de fotografie zijn plaats veroverd en de combinatie met onze prachtige natuur is natuurlijk een extra dimensie die we hierbij kunnen betrekken. We willen daarom ook graag iedereen in de gelegenheid stellen meer basiskennis op te doen. We hebben daarom een cursus georganiseerd die is opgezet en wordt gegeven door Frans van den Boom.

De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurfotografie en hier wat meer kennis en vaardigheden over wil opdoen. De cursus is niet specifiek op een bepaald type camera gericht en is ook niet bedoeld om de individuele camera te leren kennen. De cursus zal een algemeen beeld geven van de hedendaagse gebruiksmogelijkheden van de digitale camera; er is gelegenheid tot het stellen van  vragen.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

De cursus ziet er als volgt uit:

  • Dinsdagavond 10 november: basistechniek van de fotografie
    Mogelijkheden camera’s, diafragma, sluitertijd etc.
  • Dinsdagavond 17 november: creatief aan de slag
    Techniek, scherptediepte, compositie etc.
  • Zaterdagmorgen 21 november: praktijk in de kasteeltuin
    Gezamenlijk aan de slag in de praktijk.
  • Dinsdagavond 1 december: napraten over de praktijkmorgen, werken met computer

De theorielessen zijn van 20:00 uur tot 22:00 uur met een kleine koffiepauze. De praktijkochtend is van 09:30 uur tot 12:30 uur. Er is gelegenheid om te pauzeren. De lessen worden gegeven in het Natuureducatiecentrum “De Paardestal”, gelegen in het Kasteelpark in het centrum van Geldrop. Parkeren aan de Helze. Aanmelding voor de cursus kan tot 1 november 2009 bij: Loes van den Boom  thvdboom@onsbrabantnet.nl (040-2857242) of bij Martijn Fransen m.fransenbakker@chello.nl (06-22976232).
Het maximaal aantal cursisten is 10. De prijs van de cursus inclusief cursus materiaal is €30,- (koffie en thee inbegrepen) te voldoen voor de aanvang van de cursus. U ontvangt 2 weken voor de aanvang van de cursus bericht of de cursus definitief door gaat. Voor verdere inlichtingen kunt u zich melden tot de bovengenoemde personen.
 
IVN Geldrop is ook op internet aanwezig: www.ivn.nl/geldrop