Fietstocht Strabrechtse heide

Fietstocht Strabrechtse Heide

Ook dit jaar organiseert het IVN Geldrop weer een fietstocht voor het hele gezin, en wel op zaterdag 5 september, start om 14.00 uur vanaf het viaduct over de A67 in de Geldropse wijk de Coevering.
De tocht zal over de Strabrechtse Heide voeren. Juist doordat het een fietstocht is, is het mogelijk een groot deel van dit gebied te bestrijken en kan ook aandacht worden besteed aan de grote variëteit die dit gebied biedt. De tocht zal ongeveer 2,5 uur duren. Onderweg zal regelmatig worden gestopt om de natuurgidsen van het IVN de gelegenheid te geven u het een en ander over dit schitterende natuurgebied te vertellen. Deze tocht zal uiteindelijk ook de Verste Heide bestrijken.

September is al een aantal jaren de “Groene Maand” waarin natuurorganisaties zich met een thema tot het grote publiek richten (meer informatie op www.groenemaand.nl). Dit jaar is het thema “Groen doet goed” en dat kunt u tijdens deze tocht zeker ervaren. De stops tijdens de fietstocht kunnen ook gebruikt worden om eventueel wat te eten of te drinken. Een verrekijker kan goede diensten bewijzen in dit vogelrijke gebied.

IVN Geldrop is ook op internet aanwezig: www.ivn.nl/geldrop