Open Dag Wijkcentrum De Dreef

Wijkcentrum De Dreef wil zich graag profileren als een laagdrempelige organisatie, en als middelpunt van de wijk, met activiteiten voor jong en oud en voor iedereen. Om dat uit te dragen houd Wijkcentrum De Dreef een Open Dag op zondag 20 september. U bent vanaf 13.00 uur welkom.

Vacatures
Ook zijn er een aantal vacatures binnen de vrijwilligers organisatie van de dreef bijvoorbeeld, Enthousiast barpersoneel,flexibele poetsploeg collega’s handige mensen voor onze bouwploeg en een actief PR bestuurslid.

De Open Dag
Bij droog weer komt er op de parkeerplaats voor de Dreef een dansvloer en een podium met professioneel geluid waar vanaf 13.00 uur allerlei demonstaties en muziek te zien en te horen zijn. Rondom de dansvloer zijn gezellige zitjes ingericht. Verder komen er minimaal twee leuke jeugd attracties en is er volop ruimte voor de informatie stans van de verschillende verenigingen.

Het podium programma word afgesloten door Boudewijn Hermans
Boudewijn is al vanaf jongs af aan geïnteresseerd in Nederlandstalige muziek. In de beginjaren was het hoofdzakelijk luisteren, maar in de loop van de jaren kwam hier steeds meer het zelf zingen bij. Zoals bij de meeste zangers, begint het met optredens tijdens familiefeestjes. Dit stadium is inmiddels ruimschoots gepasseerd. Inmiddels werk hij alweer druk aan een tweede single. Naar verwachting zal deze in het najaar van 2009 worden uitgebracht.

Deelnemende verenigingen
is een organisatie die zich richt op advies, preventie en opleiding gerelateerd aan veiligheid.

2-rescue

Actie voor Haïti
Stichting Actie voor Haïti wil met diverse acties geld inzamelen voor projecten voor kinderen in Haïti.

Biljart club het Poedelke
Elke maandagavond van 19.30 tot 00.30 uur spelen wij in wijkcentrum ‘De Dreef’
Maximaal zestien spelers strijden dan per seizoen om de Clubtitel en we spelen af en toe ook uitwedstrijden.

Bridge op Dreef
Er wordt gespeeld op Donderdagsmiddags in de Dreef van half twee tot ongeveer half vijf.
Buitenlaar promotie door Isabel van der Meijden. Schilderijen, beschilderde producten van keramiek, glaswerk, hout, spiegels, papier-maché en sieraden, kaarten en Lunetwijn.

Coevering 2000
Organisatie voor wijkoverleg.

Crea ochtend
Gezellig met een groep mensen een ochtend in de week creatief bezig zijn.

Dart club De Dreef
Elke vrijdag avond spelen we een onderlinge competitie met een handicap systeem. Dit betekend dat iedere darter op elk nivo gelijke kansen heeft om club kampioen te worden.

Digitale fotoclub de Dreef
De Digitale Fotoclub de Dreef  bestaat uit allemaal enthousiaste mensen, die meer willen weten van digitaal fotograferen en het bewerken van foto’s op de PC.

Dreef Jeugd
Informatie en demonstraties over en door de Dreef Jeugd bijvoorbeeld de filmavond en de meidenclub jeugd disco en de velen thema jeugd activiteiten.

Keramiek
De maandag middag en donderdagmiddag groep. Demonstatie en kinderen mogen gratis iets moois maken. Altijd al zin gehad iets moois te maken? Kom dan eens gezellig kijken op onze keramiekgroep. Iedereen maakt wat hij/zij graag wil maken.

Knutselclub
Elke woensdagmiddag van 14-16 uur is knutselplezier voor kinderen van 4-10 jaar.

Koersbal
Elke woensdag van 09.30 tot 11.30 Koersbal Het is een sport die heel geschikt is voor mensen op leeftijd, omdat er veel bewegingen gemaakt worden. De arm- en beenspieren, als ook de buik- en rugspieren zijn nodig om met een soepele zwaai punten te scoren, Tijdens de wekelijkse onderlinge competitie op woensdagmorgen is er ook nog tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee. Af en toe speelt men ook elders tegen een andere club.

Perfect Pilates
Is geschikt voor iedereen (jong en oud) die op zijn eigen niveau op verantwoorde wijze wil werken aan een sterkere rug, plattere buik en strakke benen en billen. We trainen op het ontwikkelen van kracht en lenigheid en balans.

Sixpack
Deze band repeteer elke woensdag avond gezellig samen muziek maken in de Dreef.

The aces of Swing
Boogie woogie. Dansen elke maandag in De Dreef.

Wijkblad Coevering
Al sinds 1973 is de Coevering voorzien van een wijkblad. Wat begon in klein formaat groeide uit tot een professioneel blad dat zelfs volledig via het digitale pad te belezen is.

Wijkcentrum De Dreef
Informatie over de organisatie en de vacatures.

Wolff Spirit, Country
Elke Dinsdag konen wij bij elkaar om te dansen en om dansen te leren. Dit doen wij in De Dreef, in een prachtige zaal met een uitstekende dansvloer leren we zowel Partnerdansen als Line dansen. Wij organiseren elk jaar een Country rodeo op de parkeerplaats voor De Dreef.
Programma buiten podium
13.00  opening van de open dag
13.15 – 13.35 Wolff Spirit, demo groep Country dansen
13.40 – 13.55 Perfect pilates demonstratie
14.00 – 14.30 Jeugddisco
14.35 – 15.35 Optreden van de band Sixpack,  Live muziek en zang
15.40 – 15.50 aces of Swing, boogie woogie demonstratie
15.55 – 16.05 Perfect pilates demonstatie
16.10 – 16.30 Wolff Spirit, demo groep Country dansen
16.35 – 16.55 Jeugd disco
17.00 – 18.00 Boudewijn Hermans