Strabrecht College is aan het bouwen

Strabrecht College is aan het bouwen

Ruim 35 jaar geleden komen we de start van de bouw van het Strabrecht College meemaken vanaf het schoolplein van de Sancta Maria Mavo. Een gedeelte van ons voetbalveld en speelgebied buiten de hekken moesten we toen inleveren. Maar dat werd niet erg gevonden. Veel van de vierde klassers wist toen al dat hij/zij het jaar erop naar het Strabrecht College ging overstappen.

Zo vertrok ook ik in 1978 naar het nieuwe gebouw. In de tussenliggende 30 jaar is er veel veranderd en ook veel hetzelfde gebleven. De sfeer is hetzelfde gebleven, maar het aantal klaslokalen sterk toegenomen. Een aantal jaren geleden werd het gebouw van de Sancta Maria Mavo gerenoveerd en bij het Strabrecht gevoegd. En zo heb je gedeeltes in het gebouw die niets veranderd zijn in al die 30 jaren. Andere gedeeltes zijn helemaal veranderd en onherkenbaar geworden.

Intussen worden een aantal nieuwe lokalen bijgebouwd. Dit om alle 2000 leerlingen in 2009-2010 onderdak te verlenen. De school is nu 14.000 m2 groot. Een heel stuk groter dan in 1978.