Savant Culinaire proefdag

Savant Culinaire proefdag

Er kwamen maar 11 geïnteresseerden luisteren naar Savant Culinair in de Dreef. Toch is er veel animo voor het initiatief van Savant om maaltijden te gaan verzorgen in De Dreef of Maison St. Cyr. Iedere aanwezige kende wel iemand die ook doorgaans alleen moet eten. En dat is niet gezellig. Savant Culinair heeft daarom ook het motto: goed en gezellig eten. Binnenkort wordt er een proefdag in De Dreef georganiseerd. Dan kan iedereen komen kijken, proeven en bepalen of ze willen gaan meedoen met dit initiatief.

Volgens Savant neemt het aantal 50+ de komende jaren stevig toe. Van deze groep mensen wordt verwacht dat ze langer zelfstandig wonen, mogelijk ondersteund door thuiszorg. Voor velen wordt het koken van een verantwoorde maaltijd een steeds groter probleem. Naast het boodschappen doen, moet er gekookt worden en vervolgens weer afgewassen. Voor de meeste alleenstaanden is het alleen eten geen gezellige bezigheid. Men mist het de gezelligheid van anderen aan tafel.

Daarom wordt nu gekeken om in Geldrop in De Dreef, Maison St. Cyr of in beide maaltijden van Savant aan te bieden. Bij groepen boven de 20 personen wordt de maaltijd geserveerd door een medewerker van Savant. Bij kleinere groepen komt de maaltijd verpakt aan en moet zelf opgewarmd worden. De kosten zijn €6,65 als de maaltijden zelf moeten opgewarmd en €7,10 tot €8,50 als deze geserveerd worden. U krijgt dan een 3-gangen menu van een zeer goede kwaliteit. Per gang kan gekozen worden uit 2 opties.

In de komende weken zal De Dreef een proefdag organiseren. Dan kan iedereen kennismaken met Savant Culinair: goed en gezellig eten.