De flats aan de oostkant

De flats aan de oostkant

Ze zien er prachtig uit, de gerenoveerde flats aan de oostkant van de Coevering. We waren aan het fotograferen toen we werden aangesproken door een bewoner van de eerste etage van de Livingstonestraat. Ook zij was enthousiast over de renovatie. Op de grote paarse platen voor haar ramen na.

De uitnodiging om eens te komen kijken sloegen we natuurlijk niet af. In het huiskamer was een soort paarse gloed te zien. Zeker bij zonnig weer. Bij donker weer wordt het dan weer snel donker in huis. Want de paarse platen zijn behoorlijk groot.

Dat bleek ook toen we even plaats namen op het balkon. Door de platen kun je nog net de bomen zien, maar je kunt ook prima naar jezelf kijken. Maar om echt te genieten moet je gaan staan. Ook de palen waarmee de platen bevestigd zijn zijn duidelijk aanwezig. Je moet er niet aan denken om er tegenaan te lopen. Er zitten een paar scherpe kanten aan. Ook je hoofd stoten is geen goed idee, kun je meteen door naar de eerste hulp.

Vervelend als je op de eerste verdieping woont. Want de overige verdiepingen hebben lichtgetint groen glas, en niet dit donkere paarse glas. Intussen hebben een aantal bewoners een brief gestuurd naar de directie van Woonbedrijf over het probleem met het paarse glas. Zonder een reactie tot nu toe. Jammer want Woonbedrijf geeft zelf aan zo zorgvuldig mogelijk met de bewoners te willen communiceren.

Bekijk onze laatste serie foto’s

Reactie Woonbedrijf
We vroegen Woonbedrijf om een reactie. Volgens Marie-José Backx, Districtmanager Noord-Oost is de bewoners uitgebreid geïnformeerd over de kleuren en maten van de platen. In eerste instantie was er gekozen voor een roze omlijsting. Omdat bewoners dat niet mooi vonden is er, in overleg, gekozen voor paars. Er is geen bezwaar gekomen van de bewoners van de eerste verdieping. Nu is de paarse omlijsting een feit, en kan niet meer worden aangepast.

Er is toegezegd dat de bewoners op korte termijn een reactie op hun brief zullen krijgen. Die reactie is inderdaad te lang blijven liggen. Ook is Woonbedrijf aan het kijken hoe de palen beter afgeschermd kunnen worden. Op termijn zullen de scherpe uitstekels afgeschermd worden.

Ingezonden brief

Geldrop, 26 april 2009

Geachte directie van Woonbedrijf,

Op 13 maart jl. stuurden wij u een brief waarin wij onze grieven kenbaar maakten t.a.v. de plaatsing van de paarse balkonhekken op de 1e etage van de flat aan de Livingstonestraat. U hebt kunnen lezen hoe wij ons voelen met het deprimerende paars voor onze neus en hoe we de natuur missen die we door de paarse hekken bijna niet meer kunnen zien. Tevens maakten wij duidelijk dat de constructie gevaarlijk is met alle puntige uitsteeksels.

Medebewoners van de Livingstonestraat en Pieter Nuytstraat protesteerden samen met ons. Zoals u weet zitten de bewoners van de 1e etage op de Pieter Nuystraat achter donkerblauw glas.

Helaas kregen we tot op heden geen antwoord op ons schrijven en dat betreuren wij zeer. We waren in de veronderstelling dat het goed communiceren was met Woonbedrijf. In dit geval dus niet.

Wij verzoeken u om nu tot actie over te gaan en ons zo spoedig mogelijk te antwoorden. Zo niet, dan gaan wij tot verdere actie over.

Vriendelijke groet,

Monique Rutgers, Trude Nijhoff en overige bewoners van de 1e etage

Een gedachte over “De flats aan de oostkant

  1. ikke 30/04/2009 / 07:06

    nou nou wat zien ze er prachtig uit die paarse schandalen daar tegen de bos rand aan!!

    Like

Reacties zijn gesloten.