Staatsbosbeheer, het Valkerijmuseum en de VVV Valkenswaard nemen u terug in de tijd van de valkerij

Staatsbosbeheer, het Valkerijmuseum en de VVV Valkenswaard nemen u terug in de tijd van de valkerij

Zondagmiddag 3 mei vindt het allereerste valkerij arrangement plaats. Dit unieke arrangement bestaat uit een bezoek aan het Valkerijmuseum te Valkenswaard, inclusief een ontmoeting met echte roofvogels (van een erkende valkenier) en vervolgens een wandeling met de boswachter van Staatsbosbeheer door het Leenderbos.

U start vanaf 13.00 uur in het Valkerijmuseum, waar speciaal voor deze dag echte roofvogels te zien zijn. Na het bezichtigen van de roofvogels en een rondleiding door het museum, ontvangt u koffie met vlaai. Vervolgens gaat u rond 15.30 uur met de boswachter van Staatsbosbeheer op stap in het Leenderbos. De verzamellocatie is parkeerplaats bij de Drie bruggen; kruispunt Budelse Baan/Bruggerhuizen ten zuidoosten van Valkenswaard. Een routebeschrijving van museum naar het Leenderbos ontvangt u vooraf in het museum, met de auto is het 5 minuten rijden en met de fiets ongeveer 15 minuten.

Leenderbos
In het Leenderbos is veel van de cultuurhistorie rond de valkerij terug te vinden, zoals de echte locaties waar de valkeniers te werk gingen op de heide, die nog zichtbaar zijn in het landschap. Ook ziet u het landschap zoals de valkeniers dat zagen. U ontdekt niet alleen het eeuwenoude landschap, maar ook de planten en dieren van bos en heide komen aan bod. Staatsbosbeheer staat niet alleen voor natuurbescherming en recreatie, ook behoud en ontwikkeling van het cultuurlandschap, dat symbool staat voor de plek waar men is opgegroeid en geworteld, is een kerndoel van Staatsbosbeheer.

Wanneer u wilt deelnemen verzoeken wij u om zich uiterlijk vrijdag 1 mei aan te melden voor dit arrangement via de VVV te Valkenswaard, telefoonnummer 040-2015115 of via email info@vvv-valkenswaard.nl. Dit in verband met een beperkte hoeveelheid beschikbare plaatsen. Kosten € 10,50- voor volwassenen inclusief koffie/thee en vlaai. Kinderen tot en met 12 jaar € 5,-. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl.

Bent u op 3 mei as verhinderd? Dit arrangement vindt tevens plaats op woensdag 8 juli en woensdag 26 augustus 2009.