Moederdagtip deel 2

Moederdagtip deel 2

Vanaf 21 april staat er bij Schoenmakerij Anco een machine van Techotape waarmee op een eenvoudige manier een foto op een mok, muismap, t-shirt, beertje of tegeltje kan worden gedrukt. Omdat we natuurlijk nieuwsgierig naar de werking waren zijn we op pad gegaan voor een leuk vader- en moederdag kado. Daarvoor hadden we een leuke foto uitgezocht en op een USB-stick gezet en bij Ton Droste van Anco afgegeven. Natuurlijk hebben we wel over zijn schouder meegekeken.

Voor Moederdag hadden we de moederdagaanbieding in gedachten. Een mok met foto, gevuld met lekkere bonbons van het Kaaspuntje en mooi ingepakt. Voor vaderdag gingen we voor een muismat. De foto was een leuke familiefoto die we recent hadden geschoten.

De foto werd van de USB-stick in de computer geladen door Ton. Daarna werd het bijbehorende programma van Technotape gestart en werd de foto op de gewenste grootte geschaald. Vervolgens werd een stevige printer aan de gang gezet waarna de foto verscheen op een soort stickervel De kleuren zagen er vrij flets uit. Maar dat komt straks helemaal goed stelde Ton ons gerust. Intussen was een soort drukpers op temperatuur gebracht. De sticker met onze foto werd op de muismat gelegd en de combinatie in de pers geschoven. Daarna werd de muismat met een temperatuur van ruim 190 C goed samengesmolten met de foto. En het resultaat mag er zijn. Heldere kleuren en een scherp beeld. Opa zal dit zeker waarderen als vaderdag kado.

Vervolgens ging Ton verder met ons moederdag kado. De foto werd iets anders bijgesneden en een nieuwe sticker werd geprint en vervolgens uitgesneden en op een nieuwe beker geplakt met speciaal hittebestendig plakband. Ook deze beker ging in een speciale ronde pers. Nu werd eerst de beker opgewarmd tot ongeveer 180 graden. Daarna werd het geheel 60 seconde ingebrand. De beker ging vervolgens direct in een koud bad. En even later hielden we een beker met een sprankelende foto in onze handen. Niet voor lang. De beker ging direct naar de buurvrouw voor de bonbons en een chique kadoverpakking. Hiermee gaan we zeker hoge ogen gooien bij oma.

Ondanks dat de machine van Technotape pas een paar dagen in de winkel stond was Ton Droste er al redelijk handig mee. Alleen op de t-shirts gaat hij nog even oefenen. De rest heeft hij al prima onder controle. Wij waren in ieder geval aangenaam verrast door de kwaliteit van de prints op de beker en op de muismat. Voor een leuk bedrag hadden we een prachtig vader- en moederdag kado. Een echte aanrader voor een leuk kado. Loop voor prijzen en aanbiedingen gewoon een keertje langs bij Anco.