GEMEENTE LEGT ROLSTOELROUTE AAN IN DOMMELDAL

Van de gemeentewebsite

GEMEENTE LEGT ROLSTOELROUTE AAN IN DOMMELDAL

Dit voorjaar legt de gemeente een rolstoelroute aan in het Dommeldal, tussen de wijken De Akert en de Coevering. Met de aanleg van deze route verbeteren we de toegankelijkheid van het natuurgebied en daarmee vergroten we de recreatiemogelijkheden. Het pad is bestemd voor fietsers en voetgangers, maar heeft als speciale doelgroep mensen met een lichamelijke beperking. Het ontwerp van het pad is dan ook tot stand gekomen in goed overleg met verschillende vertegenwoordigers van deze doelgroep.

Het nieuwe pad wordt aangelegd in rood asfalt, met een breedte van drie meter. Om de gebruiker zoveel mogelijk comfort te bieden, maken we de hoogteverschillen zo klein mogelijk en werken we het oppervlak zo vlak mogelijk af. Ook vervangen we de huidige brug over De Kleine Dommel door een vlakker model. Langs de route komen verschillende rustpunten met banken en picknicksets. Daarbij is rekening gehouden met de wensen van de doelgroep.

Inmiddels zijn we gestart met het opbreken van de bestaande paden. We verwachten dat we de nieuwe brug begin mei kunnen plaatsen. Daarna brengt de aannemer het asfalt van het pad aan. De provincie Noord-Brabant levert een financiële bijdrage aan het project.

Een gedachte over “GEMEENTE LEGT ROLSTOELROUTE AAN IN DOMMELDAL

 1. c.toirkens 27/04/2009 / 18:11

  Vandaag 27 april 2009 is de nieuwe brug geplaatst over de dommel.
  Diverse mensen hebben foto’s gemaakt met nog als leuke anekdote dat wandelaars die een bepaalde route wilden afleggen zich letterlijk "vastliepen" op het gemis van de brug.
  Aangezien het bedrijf dat de brug plaatste een drijver had liggen waren deze werkers zo vriendelijk de wandelaars over de dommel te helpen. Het was al met al een hilarisch gezicht, omdat de vrouw van schrik door haar knieën was gegaan en op het wiebelende platform niet meer overeind kon komen. De dreiging om alsnog te water te gaan was groot…….helaas voor de fotografen, mevrouw stapte droog aan de wal…..

  vriendelijke groet

  C.Toirkens

  Like

Reacties zijn gesloten.