Snelweg wordt 10 weken afgesloten

Snelweg wordt 10 weken afgesloten

Vanaf maandag 2 maart zijn de op- en afritten van de A67 in Geldrop afgesloten in verband met werkzaamheden aan het Bogardeind. Het ongemak zal ongeveer 10 weken gaan duren.

Om de doorstroming van het verkeer van en naar de snelweg en tussen Geldrop en Heeze te bevorderen, worden ter hoogte van de op- en afritten twee turborotondes aangelegd. De bestaande verkeerslichten verdwijnen. Ook komen er nieuwe fietspaden in rood asfalt. Ten slotte wordt er nieuwe openbare verlichting geplaatst.

Eerder dit jaar voerde de aannemer verschillende voorbereidende werkzaamheden uit. Zo zijn de kabels en leidingen verlegd en is de tijdelijke verbindingsweg gerealiseerd. Ook is een deel van de nieuwe afwatering aangelegd. In januari en februari is er gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van de turborotondes en vanaf 2 maart worden de op- en afritten van de A67 afgesloten. De afsluiting duurt naar verwachting tot 8 mei. De verwachting is dat het complete werk in juli 2009 opgeleverd zou kunnen gaan worden.

Verkeer tussen Geldrop en Heeze zal gedurende de hele periode wel mogelijk blijven via een tijdelijke weg. Verkeer in de richting Eindhoven en Venlo zal omgeleid gaan worden.

4 gedachtes over “Snelweg wordt 10 weken afgesloten

 1. Ronald 05/02/2009 / 15:43

  Ik vraag me af of die rotondes de doorstroming gaan verbeteren. Daarnaast vraag ik me af of het echt 10 weken moet duren.

  Waarom niet de oprit richting Eindhoven naar de andere kant leggen, in de richting van de spoorweg, waar nu alleen maar weiland ligt?

  Like

 2. Andre 06/02/2009 / 12:39

  En hoe gaan die omleidingsroutes lopen? Al het verkeer uit Heeze allemaal over het Emopad en de Gijzenrooijseweg en vervolgens richting Eindhoven of Helmond? Dan slibt de boel dus helemaal dicht! Waarom niet aan een kant van het viaduct afsluiten en dan de andere kant openlaten voor de omleiding: via de snelweg en bij de volgende afrit keren. Oke, Someren is wel een eindje weg, maar helemaal afsluiten veroorzaakt naar mijn idee nog meer chaos. En net als de vorige inzender, vraag ik me ook af of het straks echt de doorstroming gaat verbeteren.

  Like

 3. Patrick 07/02/2009 / 01:32

  Verkeer uit Heeze wordt omgeleid naar Leende om daar de A2 op te gaan. Waar nu weiland ligt wordt later industrie terrein dus ook dat is geen optie. de rotondes zijn op dit moment de beste optie voor het verkeer van en naar Heeze en/of de snelweg.

  Like

 4. Peter 10/02/2009 / 18:28

  Eindelijk iemand met goede achtergrondinformatie

  Like

Reacties zijn gesloten.