Let op uw spullen

Let op uw spullen

U heeft mogelijk in het Eindhovens Dagblad gelezen over de golf van inbraken en zelfs gewapende overvallen, in Eindhoven. Nu is Eindhoven geen Geldrop. Maar ook bij ons in de wijk zie je toch een aantal incidenten die iedereen waakzaam moet maken.

Zo is er op woensdagavond 21 januari een auto van een oprit ontvreemd tussen 22.00 en 23.30 uur. Zonder dat de bewoners en buren iets hadden gehoord en zelfs zonder dat de inbrekers in het bezit waren van de sleutels.

Er werd een vrouw gesignaleerd die aandachtig rondkeek in de Bosrand. Toen ze aangesproken werd bleek ze een buitenlands (oostblok) accent te hebben. Een andere vrouw zag 2 mannen over een heg klimmen bij één van de huizen van de Heidezoom. Deze mannen gingen er snel vandoor. Zo hoor je ook de laatste tijd pogingen tot inbraak, ontvreemding van spullen en verdachte situaties.

Daarom de oproep om goed op uw eigen spullen te passen, maar ook op die van de buren. Als u een verdachte situatie ziet, onbekenden in de straat die zich verdacht gedragen, meldt dit dan zo snel mogelijk bij de politie en bij uw straatcontactpersoon. Schrijf van verdachte auto’s de nummerplaten op en spreek mensen op straat aan. Dat schrikt af, men heeft in de gaten dat de buurt alert is.

Het meldnummer van de politie voor spoed, wel politie, is 0900-8844. Voor het nummer van uw straatcoordinator kunt u zich het beste wenden tot buurtpreventie in uw wijk.

Een gedachte over “Let op uw spullen

  1. Kaat 30/01/2009 / 17:06

    Aandachtig rondkijken in de Bosrand is erger als je een accent hebt ofzo?

    Like

Reacties zijn gesloten.