Voorleesontbijt 2009

Voorleesontbijt

Op woensdag 21 januari werd afgetrapt voor de Nationale Voorleesdagen 2009. De jongste kinderen worden dan voorgelezen in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Het doel van de voorleesdagen is het bevorderen van het voorlezen. Het wijkblad is gaan kijken en luisteren op basisschool De Regenboog.

Wethouder Hoekman mocht, voor zij begon met voorlezen, eerst een paar vragen van de kinderen beantwoorden. Arthur vroeg zich af wat de wethouder allemaal doet voor werk. Kort samengevat houdt zij zich bezig met het onderwijs, een mooi centrum en nog wat andere dingen.

VoorleesontbijtVerder zijn de kinderen er achter gekomen wanneer de wethouder jarig is en hoe oud ze dan wordt (nou ja, dat weten ze bijna, want het lijkt erop dat de wethouder het niet echt wilde zeggen, of zou ze echt pas 30 zijn?). En na de vraag van Michelle weten ze dat de wethouder met een Citroën rondrijdt met toverkleuren. Afhankelijk van hoe de zon staat is de auto roze, paars of zilver. Toverkleuren, dat is een mooie stap naar het voorleesverhaal. Dat gaat namelijk over toveren.

Bekijk alle foto’s van onze Foto Cor.

Klik op de onderstaande link om verder te lezen.

Na het eten van rozijnenbollen of eierkoeken begon de wethouder met haar verhaal. Het boek, waaruit voorgelezen werd, is het prentenboek “Anton kan toveren” van Ole Könnecke. Een leuk verhaal over een jongetje, Anton, dat overtuigd is dat hij kan toveren. Is dat ook zo? De kinderen, die aandachtig luisterden, lieten blijken dat ze goed opgelet hadden en dat Anton eigenlijk helemaal niet kan toveren.

Het verhaal wordt niet alleen voorgelezen. Er wordt gezongen, er is een toverhoek ingericht in de klassen, ze krijgen allemaal een eigen toverstaf en -hoed. Een heel uitgebreid thema dus. Daarnaast krijgende de kinderen na het voorleesontbijt allemaal een vertel-tas mee naar huis. Zo kunnen ze thuis, met hun ouders, nog eens het boek doorlezen en kunnen ze samen spelletjes doen.

Helaas blijkt echter dat lang niet alle ouders al ontdekt hebben hoe leuk het kan zijn om voor te lezen aan hun kinderen. Misschien dat deze voorleesdagen een steentje bij kunnen dragen om dat te ontdekken.

Open dag Basisschool de Regenboog
Op woensdag 11 februari organiseert Basisschool de Regenboog een open dag. Wordt uw kind bijna 4 jaar en bent u op zoek naar een leuke basisschool, dan bent u, uiteraard samen met is kind welkom van 11.00 tot 12.30 uur. U kunt dan rondkijken, vragen stellen aan ouders en de directeur en natuurlijk een bezoekje brengen aan alle klassen, onder andere in één van onze 3 kleutergroepen, waaronder een kleine instroomgroep.

Kijk voor meer informatie over de Regenboog op www.regenbooggeldrop.nl