Nieuwe hoofdredacteur

Rob Biesters heeft in het wijkblad van november aangegeven dat hij wilde gaan stoppen als hoofdredacteur van Wijkblad Coevering. Heel erg jammer natuurlijk, want wat zou de Coevering zijn zonder wijkblad? Miranda Verdouw voelde zich geroepen om een bijdrage te gaan leveren en zocht contact met Rob. Per januari 2009 heeft het Wijkblad een nieuwe hoofdredacteur. Miranda stelt zich voor.

Jaren en jaren geleden, 1972 om precies te zijn, opende het Winkelcentrum Coevering zijn deuren. Eén van de winkels die in het begin erbij was, was Covinet, de voorloper van de Bottelier. Dick Verdouw was de slijter die er van het begin af aan instond. Hij kwam niet uit de buurt. Een Amsterdammer, die jaren in Zwolle had gewoond, kwam naar Geldrop om zijn vak uit te oefenen. Hij en zijn vrouw Karin hadden al een dochter, Bianca. En in 1973 kwam er nog een dochter bij en dat ben ik, Miranda Verdouw.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in de Reinoutlaan, lekker dicht bij de basisschool De Ark (tegenwoordig de Bron), waar ik op zat. Natuurlijk hing ik veel in het winkelcentrum rond. Toen mijn vader stopte bij Covinet, is mijn moeder begonnen in de tabak- en lectuurwinkel van Leo Hendriks (inmiddels Primera).
Tot mijn zestiende heb ik in de Coevering gewoond. Na een aantal verhuizingen ben ik sinds juni 2007 weer terug in de wijk. Nu woon ik samen met mijn vrouw, Lilianne, met heel veel plezier in een nieuwbouwwoning aan de Wethouder Jeuckenstraat. Tijdens de bouw van de woning hebben we heel veel plezier beleefd aan de foto’s van Cor van Dee en Rob Biesters op de website van de bouw van St. Cyr.

Vanaf het moment, dat we in de wijk zijn komen wonen, hebben we veel plezier beleefd aan het wijkblad. Gewoon even op de hoogte zijn wat er om je heen gebeurt, wat gebeurt er in het winkelcentrum en bij De Dreef? Toen ik las, dat Rob Biesters wilde gaan stoppen met het wijkblad, riep dat meteen een reactie op: “Het wijkblad laten stoppen? Zonde!” Dus toch maar even contact gezocht en nu ga ik het stokje dus overnemen als hoofdredacteur.

Ervaring als hoofdredacteur heb ik niet, maar schrijven en organiseren zijn wel dingen, die ik al wat langer doe. Van beroep ben ik Training Ontwikkelaar / Technisch Schrijver / Teamleider en naast mijn werk ben ik (nu nog) actief als voorzitter van de Socialistische Partij in Geldrop-Mierlo.

Rob, ik denk dat ik namens velen spreek, als ik zeg dat het heel jammer is, dat je nu gaat stoppen als hoofdredacteur, maar dat ik heel erg blij ben, dat je niet helemaal stopt met je werk voor het wijkblad. Bedankt voor alle inzet de afgelopen jaren!

Miranda Verdouw

3 gedachtes over “Nieuwe hoofdredacteur

 1. Lies 15/12/2008 / 22:22

  WELKOM!!

  Heel erg fijn dat je het stokje over neemt van Rob
  Want het wijkblad hoort gewoon bij de wijk de coevering
  en Rob prettig tehoren dat je niet helemaal weggaat bij het wijkblad

  succes!!

  Groetjes Lies

  Like

 2. Karin 17/12/2008 / 12:24

  Wat leuk dat er een opvolger is gekomen voor Rob. Ik woon niet in de Coevering maar krijg via een kennisje altijd het wijkkrantje, ik blijf dan toch nog op de hoogte van mijn vorige wijk waar ik 17 jaar heb gewoond.
  Miranda heel veel succes.

  Like

 3. Harry Lefferts 18/12/2008 / 20:46

  Miranda veel succes.
  Zoals bekend zal zijn heb ik sinds kort de Coevering verlaten maar ik blijf erg geinteresseerd in het wel en wee in deze prachtige wijk.
  Ik heb in het verleden veel te maken gehad met de communicatie in de Coevering en heb daarbij zeker ervaren hoe belangrijk het is om een Wijkkrant/Wijkblad te hebben.
  Vele wijken, niet alleen in Geldrop, zijn jaloers op dit medium.
  Alle goede wensen van mij
  Harry Lefferts

  Like

Reacties zijn gesloten.