PlusFM en PlusRTV blijven

Gemeente steunt lokale omroep !!
PlusFM en PlusRTV blijven

Geldrop-Mierlo, 24 november 2008

Vanavond tijdens het raadsplein heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad besloten om het initiatief van de vrijwilligers van de Stichting Lokale Omroep Geldrop-Mierlo (SLOGM) te ondersteunen.
Zonder deze steun was eind 2008 het doek voor de lokale omroep gevallen. Vanaf eind 2006 verzorgen de vrijwilligers een radio, PlusFM, en een kabelkrant, PlusRTV, voor een niet-commerciële omroep in de gemeente.

De benodigde gelden voor de apparatuur en de bij wet verplichte contributies, zoals voor bvb de BUMA/STEMRA, werden uit eigen geld voorgeschoten. Op basis van een goed raadsvoorstel van het college en veel onderzoek door de fracties werd besloten om een groot deel van de schulden te saneren en de komende jaren een basissubsidie te verstrekken. Gelden voor verdere groei moeten komen uit advertentie-inkomsten en donaties.

De steun van de gemeente wordt door de medewerkers en het bestuur van de lokale omroep gevoeld als een motie van vertrouwen en geeft hen extra energie om er vol tegen aan te gaan.

Het komende jaar begint met een uitgebreide reclamecampagne onder de  middenstanders en het vinden van donateurs. Het hele jaar zal naarstig gewerkt worden aan het hoofddoel van de omroep; het informeren van de gemeenschap en het uitbreiden van het aantal doelgroepprogramma’s.

U kunt de zender beluisteren via de ether op 105.5 FM, via internet op www.plusfm.nl of www.plusrtv.nl, op de kabelkrant van PlusRTV (UPC kanaal S14+ en OnsBrabantNet kanaal S36) en op de radio (UPC 94.4 FM en OBN 93.2 FM). Kijkt u voor algemene informatie, reclamemogelijkheden en donaties op www.plusfm.nl.