Honderden dansers actief tijdens zesde Bavaria Dance Trophy

Honderden dansers actief tijdens zesde Bavaria Dance Trophy

GELDROP- Dansliefhebbers kunnen zaterdag 4 en zondag 5 oktober hun hart ophalen. In sporthal de Coevering te Geldrop wordt dit weekend de zesde editie van de Bavaria Dance Trophy gehouden. Vele honderden dansers komen in actie op de grote dansvloer.

Eric en Anja van der Putten organiseren met toestemming van de Nederlandse Algemene Danssport Bond en de Vereniging Beroeps Danssport voor de zesde keer de Bavaria Dance Trophy. Een internationaal topevenement met deelnemers uit verschillende landen die ballroom en latin dans laten zien op verschillende niveaus in een prachtige entourage. Met een professionele dansvloer van 450 vierkante meter en een internationale topjury met diverse kampioenen.

Zaterdag 4 oktober begint de Bavaria Dance Trophy om 18.00 uur. Deze avond is onder meer de VBD Grand Prix Latin American waarbij u de beste professionele latin dansparen in actie kunt zien. Zondag komen de professionele ballroomdansers op de vloer.

“Het is heel bijzonder dat we twee professionele wedstrijden mogen organiseren. De Bavaria Dance Trophy is een van de grootste topevenementen op dansgebied in Nederland, met onder meer professionals die bekend zijn van televisie. Zo hebben we op zaterdag Sergio Bessonovs en Nataliya Kravets, die behoren tot de absolute wereldtop”, aldus organisator Van der Putten.

Programma
Het volledige programma van de vierde Bavaria Dance Trophy ziet er als volgt uit: zaterdag 4 oktober: 18.00 uur Senioren I C, B, A en Hfd; Senioren II C, B, A en Hfd; Senioren III A en Hfd. 19.30 uur Senioren Latin American. 21.00 uur VBD Grand Prix Latin American.
Zondag 5 oktober: 10.00 uur: Debutanten 4, 3 en 2 Standaard en Latin. 12.30 uur Adults Standaard Nwl, D, C, B, A en Hfd. 13.00 uur VBD Grand Prix Ballroom. 15.30 uur Adults Latin C, B, A en Hfd.
In sporthal de Coevering ligt dit weekend speciaal voor de Bavaria Dance Trophy een professionele dansvloer van 450 M2. Voor beoordeling van de dansprestaties is er een internationale topjury met diverse kampioenen.

De Bavaria Dance Trophy wordt gehouden in sporthal de Coevering in Geldrop. Op vrijdag 3 oktober is daar de jubileumavond van Dansschool van der Putten. De jubileumavond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Entree voor de Bavaria Dance Trophy is 13,50 euro per persoon, passe-partout 20 euro. Toeschouwers tot 12 jaar gratis toegang. Meer informatie over dit topevenement op dansgebied is te vinden op www.dancetrophy.nl of via de infolijn 040-2801680.