Bijeenkomst bewoners hoogbouw

Bijeenkomst bewoners hoogbouw

Dinsdag 23 september 19.30 uur is een bijeenkomst georganiseerd door de gemeente in Hofdael voor alle bewoners van de hoogbouw in de Coevering. Tijdens deze bijeenkomst wil de gemeente beoordelen op welke wijze  in de toekomst het afvalsysteem voor de hoogbouw opgezet moet gaan worden. Nu wordt in onze gemeente het afval opgehaald volgens het zogenaamde DIFTAR-systeem. Dit systeem gaat uit van het principe dat de vervuiler betaalt: hoe vaker u uw afval aanbiedt, hoe meer u betaalt. Bij de hoogbouw wordt het afval opgehaald via ondergrondse containers, bij de laagbouw gebeurt dat door middel van groene en grijze containers.

De gemeente is aan het onderzoeken of het mogelijk is om het DIFTAR systeem voor de hoogbouw aan te passen. Uw bijdrage aan de bijeenkomst is daarom belangrijk.

Een van de negatieve gevolgen van DIFTAR is de toename van zwerfvuil. Een bewoner schreef ons hierover een mail: “Weet je waar ik me het meeste aan erger, is niet alleen het zwerfvuil . Dat is heel erg. Weet je wat nog erger is, dat er mensen zijn die alle vuilnisbakken rond de flats volstoppen met van alles en nog wat. Hij een kalende man op zijn fiets, die zijn afval dumpt en met zijn lege tasje weer gewoon aanfietst. Aangezien ik te hoog woon heb ik deze man nog nooit in zijn kraag kunnen grijpen.”

In het volgende wijkblad kunt u een verslag lezen.