Opendag zondag 21 september 2008

Opendag zondag 21 september 2008

Wijkcentrum de Dreef houdt een Open Dag op zondag 21 september. Met als thema ‘Dreef het middelpunt van de wijk.

De Dreef wil zich graag profileren als het middelpunt van onze wijk, om dat te benadrukken houden we een open huis. Waar iedereen kan kennis maken met ons schitterend gebouw. De Dreef is een dynamische organisatie die valt of staat met haar vrijwilligers, dit in de breedste zin van het woord.

De Dreef heeft een platte organisatie bestaand uit een 6 koppig bestuur en een jeugd bestuur. Verder is er een beheerteam voor de dagelijkse gang van zaken. Het mogelijk maken van het Wijkblad hoort ook bij de kern activiteiten van de Dreef al hoewel de redactie van het Wijkblad geheel onafhankelijk is.

De verschillende verenigingen hebben ook allemaal een bestuur of een vertegenwoordiger. Die als het nodig is zijn of haar belangen in het hoofdbestuur kunnen behartigen.

Klik op de onderstaande link voor het programma van de Open Dag.

Programma

De Vier Kastelen fiets- en toertocht
We starten met een nieuwe activiteit genaamd “de Vier kastelen fiets- en toer tocht”.
Kosten inschrijving € 2,50 p.p. Start en Finish bij de Dreef. Start en inschrijving vanaf 09.00 uur t/m 13.00 uur. U ontvangt een uitgebreide routebeschrijving en een kleine versnapering onderweg.

U kunt kiezen uit drie afstanden
1. De 4 kastelenroute van 60 kilometer voert u langs de kastelen van Geldrop, Croy, Helmond en Heeze.
2. De 3 kastelenroute van 40 kilometer.
3. De route jeugd met volwassenen van 30 kilometer.

Vanaf 13.00 uur is het Open Huis in De Dreef
Bij mooi weer komt er een buiten podium en dans vloer voor demonstaties en muziek.
Om 13.00 uur start het (programma met volop (jeugd) activiteiten attracties).

De afsluiting van de Open Dag wordt verzorgd door de playback formatie de Tiroler Schürzenjäger uit Geldrop, die vast een voorproefje komen geven wat we op de derde zaterdag in maart allemaal mogen verwachten tijdens de Tiroleravond.

Wat valt er allemaal te zien en te beleven

De Dreef
Presentatie van de organisatie. Werving van vrijwilligers.

De Dreef jeugd
Kinderspelen en jeugd attracties.
Ons jeugdbestuur heeft een spetterend progamma in elkaar gezet uiteraard hebben we weer een groot springkussen.

De dreef Jump groep Demonstaties
Jumpstyle, de rage van het jaar! Er was eens een spontaan idee vanuit de Dreef om eens met mondelinge reclame te kijken wat er zou gebeuren als we tegen een paar jongeren in de wijk zouden zeggen dat we een jump avond zouden houden in onze eigen wijkcentrum. Het resultaat is een volle zaal met precies op de maat springende jeugd. Het is een genot om te zien om een hele grote groep jongeren zonder choreograaf allemaal precies hetzelfde te zien doen.

Jeugdbrandweer
Demonstratie Bijzondere gebeurtenissen, open dagen, kwaliteitstesten. Gedurende het hele jaar vinden activiteiten plaats waar het korps bij betrokken is.

PVGE (vereniging voor senioren)
Demonstraties van onder andere Line dance  en country Line dance.

Dartclub, For Fun
Demonstraties op twee banen
For Fun is een Dart vereniging voor beginners en gevorderden met de nadruk op gezelligheid we spellen een onderlinge competitie onderleiding van ervaren Darters.

Keramiek (De maandag middag en donderdagmiddag groep)
Demonstatie en kinderen mogen gratis iets moois maken.
Altijd al zin gehad iets moois te maken? Kom dan eens gezellig kijken op onze keramiekgroep. Iedereen maakt wat hij/zij graag wil maken.

Klassiek
De fun zaal is gereserveerd voor luisteren en kijken naar klassieken muziek.
Alweer ruim 11 jaar wordt er, van september tot en met april, elke 3de zondag van de maand van 14.30 tot 17.00 uur, door een groep mensen ‘samen!’ naar klassieke muziek geluisterd. Bij toerbeurt gepresenteerd, maar vooral ook ingeleid en zo nodig verduidelijkt, door Vincent Limburg, Jan Ramakers en Peter van der Wurf.

Coevering 2000
Presentatie Wijkoverleg Coevering 2000.

Woensdag avond dames Koor
Demonstraties.

Biljart club (Demonstraties)
Elke maandagavond van 19.30 tot 00.30 uur spelen wij in wijkcentrum ‘De Dreef’
Maximaal zestien spelers strijden dan per seizoen om de Clubtitel en we spelen af en toe ook uitwedstrijden. Een keer per jaar maken wij met onze club een uitstapje. Zo’n avond is altijd heel gezellig.

Wijkblad Coevering
Presentatie. Al sinds 1973 is de Coevering voorzien van een wijkblad. Wat begon in klein formaat groeide uit tot een professioneel blad dat zelfs volledig via het digitale pad te belezen is.

De Dreef wolf Spirit, Country
Demonstraties. Wekelijks komen wij bij elkaar om te dansen en om dansen te leren. Dit doen wij in De Dreef. In een prachtige zaal met een uitstekende dansvloer leren we zowel “Partnerdansen” als “Linedansen”. Onder meer door workshops zodat we ook op de hoogte blijven van de dansen uit de regio.

Streetdance
Demonstraties Dansschool vd Putten.

Digitale fotoclub de Dreef  Presentatie
De Digitale Fotoclub de Dreef  bestaat uit allemaal enthousiaste mensen, die meer willen weten van digitaal fotograferen en het bewerken van foto’s op de PC.