Vervolg schoonmaakactie flats Coevering Oost

Vervolg schoonmaakactie flats Coevering Oost

Vandaag het vervolg van de schoonmaakactie van de laagbouw flats in Coevering Oost. De opkomst van buurtbewoners was groter dan vorige week. Ook was er extra hulp van schoonmaakbedrijf Endi. Vele handen maken licht werk.

Deze keer was wethouder Zeeland bij de opening aanwezig. Vorige week had hij te laat in zijn agenda gekeken. Ook Woonbedrijf was aanwezig voor assistentie en kleine klussen en voor de prima catering.

Zoals vorige week werden alle galerijen en de omgeving van twee flats helemaal schoongemaakt. Dat was hard nodig.

Diftar
Bij wethouder van Zeeland werd het diftarprobleem nog een keer aangekaard. Dit was eigenlijk niet nodig. De gemeente is aan het onderzoeken hoe bij de hoogbouw een ander systeem van verrekening kan worden ingevoerd. Volgens de Wethouder moet het mogelijk zijn om per 1 januari over te stappen op een systeem waarbij de afvalkosten eerlijk verdeeld worden over de bewoners. De bewoners betalen dan niet meer per storting. Hiermee moet het hoeveelheid zwerfafval worden teruggedrongen en hoeven bewoners geen afval meer te verzamelen op het balkon of in de bergingen.

Rondje om de flats
Met de wethouder en de vertegenwoordigers is een rondje om de flats gemaakt. Gekeken is naar het afval die de bewoners gewoon in de hal van de flat gooien. Vaak bestaat dit afval uit pakken papier wat brandgevaarlijk is. Ook rondom de flat was meer dan voldoende afval te vinden. Gewoon van het balkon gegooid. Als laatste is gekeken naar de installaties die geplaatst zijn om muizen en ratten te vangen. Doordat veel etensresten van de balkons worden gegooid wordt dit ongedierte aangetrokken.

Extra brandtrap
Bij een kleine brand in één van de entréés van een flat is gebleken dat deze flat maar één uitgang heeft en dat extra aangebrachte vluchtweg ophoudt op de eerste verdieping. Daar komt nu verandering. Bij deze flats wordt een extra brandtrap tussen de eerste verdieping en de begane grond geplaatst. Deze brandtrap is niet toegankelijk om de flat in te komen.

Succes
Veel bewoners hebben deelgenomen aan de schoonmaakactie. De sfeer was prima. De deelnemers mochten gratis hun afval storten in de containers die Woonbedrijf had geplaatst. En dat deden veel mensen met grote overgave. De betrokkenheid van Woonbedrijf, schoonmaakbedrijf Endi en de gemeente is als zeer positief ervaren. Volgend jaar mogelijk een nieuwe schoonmaakactie, met nog meer betrokkenheid van de bewoners.

Bekijk de tweede fotoserie