Schoonmaakactie flats Coevering Oost

Schoonmaakactie flats Coevering Oost

De eerste van de twee schoonmaakacties bij de flats aan de Admiraal Byrdstraat, De Carpinistraat en de Livingstonestraat mag een succes genoemd worden. Ruim 30 bewoners hadden zich opgegeven voor deze schoonmaakactie voor de laagbouw flats. Deze actie is georganiseerd door de huurdersvertegenwoordiging en Woonbedrijf. Grote afwezige was wethouder van Zeeland die afgesproken had de actie te openen.

De schoonmaakactie was een idee van de huurdersvertegenwoordiging van de flats. Die stoorden zich al langer aan troep en vuil op de galerijen. Ook het zwerfvuil rond de flats mocht best een keer opgeruimd worden. En dat gold ook voor de schuren en garages. Tijd voor actie. Woonbedrijf ondersteunde deze actie met een tent waar koffie en fris te krijgen was, de spullen voor de schoonmaak en vier grote containers. Medewerkers van Woonbedrijf waren aanwezig om mee te helpen en klein onderhoud te doen. Zelfs Districtmanager Marie-José Backx van Woonbedrijf stak dehanden uit de mouwen. Ze ondersteunde dit initiatief van harte. Met deze actie wil Woonbedrijf en huurdervertegenwoordiging van de flats de betrokkenheid bij het schoonhouden van de flats en haar omgeving, maar ook de onderlinge contacten tussen bewoners te vergroten.

Schoonmaak galerijen
Rond 10.00 uur werd begonnen met het schoonmaken van de galerijen. Hier en daar was dat hard nodig. Alles werd aangeveegd en afgesopt. Rommel werd verzameld en weggebracht. Gelukkig maakte vele handen het werk licht. Nadat het Wijkblad de nodige foto’s had gemaakt zijn we met een zak en een grijper rondom de flats gelopen. In een uurtje tijd hadden we twee zakken goed vol zitten met rommel. Vooral aan de kant van de balkons kom je veel rommel tegen. Bewoners gooien soms hun afval gewoon naar beneden. Zo kwamen we van alles tegen, van plastic zakken, blikjes, plantenpotten en zelfs een matras.

Afvalcontainers
Tegen 13.30 stonden vier grote containers klaar waarin bewoners hun groot afval konden deponeren. Er is in flats veel stankoverlast. Bewoners slaan soms hun vuilnis op in de schuren om dan periodiek met een aanhanger naar de stort te rijden. Dat is goedkoper dan de diftar. Dit afval trekt ook muizen en ratten aan.

De containers waren een groot succes. Veel schuren werden leeggeruimd en de containers zaten in korte tijd vol met afval. Een blik in sommige schuren leerde dat er nauwelijks plaats was om te lopen, zo vol stonden die met allerlei spullen.

Succes
De huurdersvertegenwoordiging zou graag zien dat bewoners zich meer geroepen voelen hun omgeving schoon te houden. Deze actie zorgde er in ieder geval voor dat bewoners zelf de handen uit de mouwen staken om hun eigen leefomgeving te verbeteren. De sfeer was gezellig, er werk gewerkt en gegrapt. De ondersteuning van Woonbedrijf voor deze actie werd zeer positief ervaren. Samen is er veel mogelijk.

Bekijk onze foto-serie

4 gedachtes over “Schoonmaakactie flats Coevering Oost

 1. Jansen 31/05/2008 / 18:57

  Een super Idee!! Het was een genot voor het oog om te zien dat zoveel mensen hun schuren etc, leegruimde. Grote complimenten voor de vrijwilligers die de hele dag geholpen hebben!! Ongekend en het beste idee om de flats schoontemaken en bewoners kennis met elkaar te laten maken. Zo zijn er ook veel nieuwe contacten onder elkaar gemaakt.

  Ook wil ik graag woonbedrijf benoemen en complimenteren, vaak zijn er klachten etc. Maar met zo’n dag zie je grote inspanning van de medewerkers en de zeer vriendelijke en hulpvaardigheid van de medewerkers van woonbedrijf.

  Nominatie voor het beste idee van 2008!

  Like

 2. Jan van Buren. 01/06/2008 / 04:44

  het was inderdaad een succes, alleen erg jammer dat gekleurde medemensen totaal niets hebben gedaan. Het was juist een opruim dag, geen enkele Allogtone mede bewoner heeft meegedaan. Dat mag wel gezegt worden!
  Juist bewoners bij elkaar krijgen, blijkt wat dat betreft toch erg moeilijk.

  Like

 3. Marian van leeuwen 01/06/2008 / 05:24

  het is belachelijk dat de wethouder of de gemeente niet eens een is langs geweest. van Zeeland, weet niets en moet direct ontslagen worden, beloftes maken en niet nakomen.. geen enkel benul hoe het in de wijk is. en dat is dan een wethouder. Schaam je diep heel diep. weg met de wethouder! als ze/hij wethouder is, had ie zich aan de afspraak moeten houden. Niks geen excuus, ontslag opstaande voet, en geen excuus uitkering!
  Met "van Zeeland" is iedereen het overeens, klaar Weg ermee!!

  Net als de afval systemen, die niet werken.. nu gaan we alles opsparen voor de volgende actie, Wethouder faalt! gemeente Faalt.. Woonbedrijf en bewoners zelf moeten het oplossen!!

  Nu is het echt menis volgens veel bewoners, we betalen niet meer voor een afval zak, Sterker nog we willen onze kosten terug!!
  we huren met de bewoners wel een afval bak in.

  Namens de bewoners, Willen we elk gestorte afvalzak, de berekende kosten ervoor terug gestort krijgen op onze rekening. Via internet is makkelijk te zien wat en hoeveel je hebt gestort…

  Deze mafia kosten willen we terug

  Reageren kunt u in de wijk krant, de diftar is voor de bewoners helemaal afgeschreven!

  Like

 4. André 01/06/2008 / 22:13

  Grote pluim voor degenen die meegeholpen hebben aan de schoonmaak! En bedankt dat jullie ook het stuk gallerij voor mijn deur hebben gepoetst. Ik kon er door omstandigheden zaterdag niet bij zijn, anders had ik het zelf gedaan. Nogmaals BEDANKT !! En laten we met zn allen nu eens zorgen dat het ook netjes BLIJFT !!

  Like

Reacties zijn gesloten.