Goudkeur

Goudkeur

Tijdens de vakwedstrijd georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers is door de vakjury vooral gelet op uiterlijk, smaak en bite. De SPARERIBS van Keurslager Seelen, Geldrop zijn bekroond met het predikaat Goudkeur.

Daar kun je mee thuiskomen. Aan de andere kant wordt het langzaam normaal. Keurslager Seelen valt elk jaar wel in de prijzen. Goede kwaliteit, creativiteit, vakmanschap en een gulle glimlach. Maurice Seelen is in zijn nopjes met het predikaat Goudkeur.

Je krijgt zo’n eervolle vermelding niet voor niets. De 94 punten die Maurice behaald heeft is het resultaat van jaren werk. Hoe hij precies zijn sparerib precies klaarmaakt is het geheim van de slager en dat krijg je natuurlijk niet te horen. Maar Maurice is niet te beroerd om te vertellen dat hij ruim 5 dagen bezig is met de sparerib. Eerst worden die uitgesneden, daarna liggen ze twee dagen in de pekel. Vervolgens worden ze een hele nacht op lage temperatuur gekookt, gekruid en afgebakken. En dan heb je zo’n lekkere goudkeur sparerib.

Slager zijn is hard werk. Regelmatig staat Maurice om 7 uur al in de winkel om alles voor te bereiden. Daarna gaat de winkel open en nadat de zaak weer gesloten is volgt een stevige en grondige poetsbeurt. Pas als alle glimt gaat men moe naar huis. Lachend zegt Maurice “het is in- en uitladen en onderweg nog wat verkopen”.

Zo vertelt Maurice dat hij niet tevreden was over de gebraden gehaktballen. Daarmee is hij net zo lang aan de slag geweest totdat hij helemaal tevreden was, andere kruiden, anders bakken. Regelmatig gaat er iets mee naar huis om uit te testen. Of wordt een maaltje klaargemaakt in de winkel. Het hele personeel mag dan proeven. “Ik mag het dan wel lekker vinden, maar als de rest een andere mening heeft dan experimenteer ik nog even verder”.

Dit voorjaar kunt u bij keurslager Seelen ook terecht voor lekkere barbecue spullen. Niet alleen vlees, maar ook vis is dit voorjaar op de barbecue terug te vinden. Heel erg lekker is het Livar barbecuevlees, een echte aanrader. Maar natuurlijk moet u ook even de goudkeur sparerib proeven. En wilt u een keer een barbecueparty houden. Ook daarvoor kunt u prima terecht bij keurslager Seelen.