Koninklijke verrassing

Of ik vrijdagmorgen tijd heb om wat foto’s in de Dreef te komen maken. Waarom? Omdat de Dreefse hoffotograaf Foto Cor geen tijd had. Hij stond een hele week op een beurs, had een opdracht foto’s te schieten in de Dreef en was zodoende druk op zoek naar een goede vervanger.

Na wat tegensputteren: ik heb een drukke agenda op het werk, ik weet niet of ik zomaar een dag weg kan blijven, besloot ik dat toch maar om te kijken of ik Cor zijn taak kon overnemen. Waar gaat het eigenlijk over? Er is een lintjesregen in de Dreef en dat moest op de foto worden vastgelegd. Of ik wel wat netjes gekleed kon komen. Waar is dat nu goed voor? Een fotograaf moet goede foto’s maken, kleding is iets minder van belang.

Langzaam begon er iets te dagen, zou ik mogelijk zelf de pineut zijn, in plaats van een ochtend foto’s schieten. Verder niet te veel over nagedacht en besloten wat er ook zou gebeuren gewoon over me heen te laten komen. Kwam het er niet van, dan had ik toch een ochtend leuk staan fotograferen.

Op de bewuste vrijdagochtend me netjes aangekleed en richting Dreef gelopen. Een collega van het werk, heel toevallig aanwezig. Mijn vrouw en kinderen die stiekem in de zaal plaatsnamen. Alle twijfels waren in ��n keer voorbij. Snel nog wat foto’s maken, want veel tijd zou ik niet meer krijgen.

Als eerste werd ik naar voren geroepen. Een leuke toespraak volgde, en even later een mooi lintje op mijn rever. Na mij kwamen nog 12 anderen aan de beurt. De één verrast, de ander had ook al iets voelen aankomen. In een gezellige sfeer werd iedereen toegesproken door onze burgemeester.

Daarna was het handenschudden. Veel bekenden waren langsgekomen. Na afloop hebben we thuis nog even nagepraat. Je hebt als nieuw lid in de orde van Oranje Nassau geen idee hoeveel werk het is om een lintje te krijgen. Je moet natuurlijk een mooie staat van dienst hebben (in mijn geval ruim 25 jaar vrijwilligerswerk in de Brigida- en Magdalena kerk en de wijk Coevering). Maar ook degene die het lintje aanvraagt heeft bijna een jaar werk. Vele handtekeningen zijn nodig van mensen die kunnen beamen dat je je ingezet hebt voor de gemeenschap. Daarna gaat het college van B&W vergaderen over de aanvragen. Daarna komt de provincie en als laatste de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De entourage in de Dreef was feestelijk, ook de gemeente maakte er een echt feest van. Prima georganiseerd en mijn complimenten aan mevrouw de Burgemeester, ook namens de Flierefluiter die de ceremonie van meer achter uit de zaal mocht meevieren. Natuurlijk wil ik ook al diegenen die dit lintje mogelijk hebben gemaakt bedanken.

In het wijkblad van mei komen we terug op alle geridderden in de Coevering.

Bekijk alle foto’s van onze Foto Cor

Rob Biesters

2 gedachtes over “Koninklijke verrassing

  1. Peter Coolen 25/04/2008 / 22:25

    Wat een geweldig nieuws Rob! Van harte gefeliciteerd. Hartstikke fijn voor je. Je hebt het echt verdiend!

    Like

  2. marjetvonk-lefferts 19/05/2008 / 21:59

    Superleuk dat je nu ook bij de "club"’ hoort ! Gefeliciteerd!

    Like

Reacties zijn gesloten.