Stoelendans in het Winkelcentrum

Stoelendans in het Winkelcentrum

Het is de laatste tijd rustig rond het winkelcentrum. In september 2007 sloot de Edah de deuren. Even later werd bekend dat de Lidl de winkelruimte ging overnemen. De Lidl wilde de winkel richting J. Davisstraat uitbouwen. Dat mocht niet van de gemeente. Vervolgens was het een tijd rustig.

Nu blijkt dat intussen de Lidl de mogelijkheden heeft onderzocht om binnen het winkelcentrum te gaan uitbouwen. Er zijn gesprekken geweest met de eigenaren van het Stoffen Huukske. Die zaten in eerste instantie niet te springen om te gaan verhuizen. Het bevalt hun in het huukske.

Intussen is men binnen het winkelcentrum aan het kijken naar de volgende verhuizingen: Jasan Sport gaat verhuizen naar de oude dierenwinkel. Het Stoffen Huukske gaat dan naar Jasan Sport en de Lidl krijgt het pand van het Stoffen Huukske. Deze verhuizingen zouden rond 1 mei klaar moeten zijn. Verwacht wordt dat Lidl ruim 3 maanden nodig heeft om het pand helemaal te verbouwen. Alle muren en puien gaan eruit en worden vervangen. Je kunt zeggen dat waarschijnlijk alleen het dak van de oude Edah blijft staan. De rest wordt vervangen.

Of alles zo loopt als we hierboven voorspellen is nog de vraag. Maar we houden onze vingers aan de pols van het Winkelcentrum en onze camera’s klaar voor de verhuizigen en verbouwingen.