Boomfeestdag 2008 in Geldropse wijk Coevering

Boomfeestdag 2008 in Geldropse wijk Coevering

De kinderen van groep 7 van basisschool De Regenboog hebben, in het kader van Boomfeestdag 2008, op enthousiaste wijze een bijdrage gegeven aan de verdere groenaankleding van hun wijk.

Langs het fietspad bij de wethouder Materhof werden, onder toeziend oog van wethouder Jan van Zeeland, op vakkundige wijze een vijftal Robina Speudoacasia’s geplant. De kinderen vertrokken, gewapend met schop en een van de te planten bomen, in optocht van de school naar het plantterrein. Hier gingen ze zelf aan de slag om de plantgaten te maken. Dat ze in de Coevering weten wat werken is werd al snel duidelijk, want ondanks het frisse weer, werd in een korte tijd vakkundig plantgaten gegraven.

Op zich een hele prestatie als we letten op het meegebrachte graafgereedschap. Schoppen van diverse kwaliteiten en vorm. Van blinkende steekschop tot zandbakschep, en van leger pionierschop tot spade waar de cement mee aangemaakt is. Schoppen met stelen zonder kruk en schoppen met een gescheurde steel, waar een touwtje omheen was gespannen. Het deerde allemaal niet. Het werk werd in korte tijd geklaard.

Medewerkers van de gemeente en het IVN Geldrop behoefden amper aanwijzigen te geven. Die aanwijzigen waren weer wel nodig toen de wethouder zelf aan het spitten ging. Het valt ook niet mee om met hoed en lange jas iets anders te doen dan te besturen. Vooraf was boomspecialist Peter Simons in de klas al een en ander komen vertellen over de grote waarde van bomen.

De kinderen hadden ieder voor hun eigen boom een wens gemaakt en die in de boom gehangen. En er was over nagedacht. Ruben wenste zijn boom een lang leven toe terwijl Cody hoopte dat zijn boom zou bijdragen aan de bescherming van de ozonlaag. Vere voorspelde dat zonne-energie onze auto nog beter en vooral goedkoop kan gaan maken en Jennifer was er echt voor gaan zitten om de waarde maar vooral de schoonheid van de natuur op deze aardbol nog eens te onderstrepen.

Zo had ieder kind zijn eigen wens, waarbij duidelijk werd dat iedereen het belang van bomen en de verdere strijd tegen deCO2 uitstoot belangrijk vond. De kinderen beloofden plechtig om hun bomen extra in de gaten te houden. Het kan niet anders dan dat het motto van de boomfeestdag “Boom zoekt Kind” in de Coevering ook inhoud krijgt. De bomen zijn hun planters dankbaar.

Na afloop werden de noeste werkers getrakteerd op een passende versnapering in de vorm van een lekkere appel en Jufrouw Evelyn en de directeur Rita van de Werf waren maar wat trots op zoveel natuurlijke beleving bij hun kinderen.

Onze Foto Cor heeft een mooie serie foto’s gemaakt. Bekijk deze foto’s.