Stroopwafels voor goede doelen

Uit het Eindhovens Dagblad

Stroopwafels voor goede doelen
door onze correspondente Lianne Gast

25 jan 2008, 10:02 – GELDROP – Voor de eerste keer worden dit jaar buitenstaanders uitgenodigd voor de tweejaarlijkse actiedag van het Strabrecht College in Geldrop.

Komende woensdag wordt vanaf 11.00 uur de school door de leerlingen omgebouwd tot één groot, creatief actieplein. Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven en kunnen familie, vrienden en belangstellenden in drie gymzalen, de hal en aula terecht voor hapjes, drankjes, spelletjes, demonstraties, een boekenverkoop, loterij, workshop sieraden en graffiti etc.

De opbrengst gaat naar twee onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden in India (voor de Stichting Actie Calcutta) en Soedan. Met het dorp Gedaref in Soedan heeft het Strabrecht al jaren een band. Theo Lenders, docent Frans en medeorganisator van de actiedag, is in Gedaref geweest. “We hebben een tentoonstelling gemaakt en foto’s in de hal opgehangen. In de lessen hebben we aandacht gegeven aan de situatie in Soedan en India zodat leerlingen goed weten waarvoor ze het doen.”

Tijn de Lange, oud-leerling en op het moment ernstig gehandicapt vanwege een ongeluk met zijn rug, zet zich samen met Rianne van Bommel (docent lichamelijke opvoeding) en Theo Lenders in voor het slagen van de actiedag. De Lange coördineert een grote verkoopactie van stroopwafels. Er zijn 7500 pakjes besteld die persoonlijk bezorgd worden. “We maken er ongeveer achtduizend euro winst mee dus dat telt lekker op.” De drie leerlingen die de meeste stroopwafels verkopen krijgen een geldprijsje en de klas die in totaal het meest verkoopt, krijgt ijsbonnen.

Ook bewoners van verzorgingshuizen zijn uitgenodigd en alle kinderen van basisscholen in de omgeving. Kebab, pannenkoeken en poffertjes, cake, koek en frisdrank, koffie, thee en limonade worden verzorgd door groepen van de bovenbouw.

In de gymzaal zijn brugklassers in de weer met een spelenkermis, bedoeld voor jong en oud. Buiten op de parkeerplaats zijn bijzondere objecten die bespoten mogen worden met graffiti. “En wat de stroopwafels betreft, die komen wel op. Op 31 januari staan leerlingen in Mierlo op de markt en het restant wordt verkocht op onze open dag op 16 februari.”

Een gedachte over “Stroopwafels voor goede doelen

Reacties zijn gesloten.