Nieuw verlaagd plafond voor de Dreef

Nieuw verlaagd plafond voor de Dreef

De vrijwilligers zijn druk bezig met het bouwen van een verlaagd plafond in de toegangshal van de Dreef. Het halletje was vooral in de winter een koud gat.

Wel hingen er een drie-tal grote lampen, maar die werden de laatste tijd steeds minder aangedaan. Die lampen, 6000 watt totaal, geven wel veel warmte, maar kosten teveel electiciteit.

Op dit moment wordt de oude Den Barbier in het winkelcentrum gestript. Het oude plafond van Den Barbier stond op de nominatie om in de afvalcontainer te worden gegooit. Maar na wat overleg krijgt dit plafond een tweede leven in de Dreef.

Het voordeel van het verlaagd plafond is dat er extra bergruimte ontstaat. Hier kan prima gebruik van worden gemaakt, want bergruimte is schaars in de Dreef. De nieuwe verlichting wordt energiezuinig en het halletjes koelt niet meer zoveel af. Dat is een voordeel als de deur naar de grote zaal openstaat. Er ontstaat zo geen koude trek.

Een korte inspectie liet zien dat de vrijwilligers van de Dreef professioneel bezig zijn. Het wordt een prachtig en vooral stevig plafond. Inclusief een vliezotrap die straks toegang geeft tot de bergzolder. Zo maken vele handen licht, maar toch prima verzorgd werk. Hulde.