Vandalen houden huis bij windhondenrenbaan Oaklane

Vandalen houden huis bij windhondenrenbaan Oaklane

Geldrop – Op Tweede Kerstdag hebben vandalen grote vernielingen aangericht op windhondenrenbaan Oaklane in Geldrop. ‘De schade is begroot op 1500 euro’, vertelt Sylvia Blok, bestuurslid van de Geldropse WindhondenRenVereniging (GWRV). De vereniging hoopt dat getuigen iets gezien hebben van de daders die deze vernielingen hebben aangericht.

Duizenden euro’s schade verwacht de windenhondenclub te hebben. ‘Er is dus 1500 begroot, maar het kan nog meer worden, want doordat ze de schakelkast van de wand hebben geslagen is de pomp aangegaan en die heeft vanaf woensdag- tot vrijdagmiddag aangestaan. Deze pomp is van de beregeningsinstallatie die wij nodig hebben om de baan nat te houden. Als blijkt dat de pomp vervangen moet worden zullen de kosten wel eens meer dan 5000 euro gaan worden.

Ook is nog niet helemaal bekend of er nog meer is vernield aan de tijdwaarneming.’ Op een foto laat Sylvia zien dat de hele kast is leeggehaald. ‘Hierin zat het elektronische oog van de finish (kost 280 euro). Ze hebben ook de start-boxen te pakken gehad en op de startschakelaars geslagen. Die moeten nog worden getest of ze vervangen moeten worden. Dat zou vier keer 75 euro kosten. Ook hebben ze het podium, om de races te kunnen Filmen, naast het juryhuis, helemaal vernield en de brokstukken in de vijver gegooid.’

Sylvia vertelt dat een getuige zich al heeft gemeld. ‘Die heeft twee jongens gezien die met een terrastafel bezig waren. Op het ijs! Gelukkig is er niets met deze jongens gebeurd, want we moeten er toch niet aan denken dat ze door het ijs waren gezakt of nog erger. Het ijs was namelijk al aan het smelten.’ Sylvia geeft voor de zekerheid aan dat de ijsclub het ijs vrij moet hebben gegeven, dan is het pas veilig. ‘Al met al toch zeer veel schade voor de club en dan moet het renseizoen nog beginnen’, klinkt het bestuurslid teleurgesteld. ‘Daarom het verzoek of er nog getuigen zijn die iets hebben gezien van dit voorval en dit kunnen en willen melden bij de politie of via mail info@oaklane.nl.