Voorbereiding Carnaval in volle gang

Voorbereiding Carnaval in volle gang

Het carnavalsteam van de Dreef is op dit moment al druk bezig met de laatste voorbereidingen van een spetterend carnavalsfeest in “de Dreefse Holzhackerbaum”. Het Wijkblad ging even bij Henk Weijnen aan tafel zitten om te kijken wat er de komende tijd allemaal op het programma staat. Het wordt weer een gezellig feest. In een leuke Oostenrijkse tirolerstijl. Eigenlijk wordt de Dreef een grote Oostenrijkse koeienstal, alleen de gebruikelijke mest ontbreekt gelukkig.

Het idee van de Dreefse Holzhackerbaum ontstond al in mei van het vorige jaar. Toen trok een delegatie van de Dreef naar het Belgische Kaulille. Dit plaatsje net onder Achel herbergt een actieve carnavalsvereniging. Elk jaar maken die weer een nieuwe wagen voor de optocht. De oude wagens worden gestald in een grote schuur. Andere carnavalsverenigingen kunnen dan een wagen huren. Toen de Dreefse delegatie haar oog liet vallen op een Oostenrijkse bierwagen was het thema voor 2008 als snel duidelijk. Na een middagje stappen in Kaulille kwam de delegatie voldaan weer in Geldrop aan. Er kon gestart worden met de voorbereidingen.

En intussen is er al een hele veestapel gezaagd en geschilderd. Stieren en koeien vormen het decor in de Dreef. Samen met grote bomen, een Oostenrijks bierhuis, een wulpse Helga en een stoere Knut. Het gras zal tijdens het carnaval tot ongeveer het dak groeien. En zo is de gezellige sfeer in de Dreefse Holzhackerbaum kort samengevat. U moet zelf maar komen kijken. Het is beslist de moeite waard.

Geldropse optocht
Tijdens de Geldropse optocht zal de Dreefse Holzhackers laten zien hoe je in Tirol moet dansen en swingen. Avonden zijn ze al aan het oefenen. Vrijwilligers en wijkbewoners gaan gezamenlijk de strijd voor de eerste plaats aan. De start van de optocht is voor 2008 verplaatst naar het oude postkantoor. De finish is voor de Dreefse Holzhackerbaum voor de deur.

De X-factor
Een ander hoogtepunt gaat de zondagsavondse X-factor worden. Al verschillende acts hebben zich ingeschreven. Onder leiding van een ervaren jury mogen de deelnemers (15 jaar of ouder) zich helemaal uitleven op het podium. Opgeven kunt u zich nog steeds bij de Dreef. Wacht niet te lang, want vol = vol.

Kindercarnaval
Voor de jeugd is van alles te beleven in de Dreef. Er is een Crazy Disco op vrijdagavond, een kindermiddag op zondagmiddag, een playbackshow op maandag en oud-tiroler spelletjes op dinsdag. Zo mag de jeugd zich weer uitleven op het Lederhosenhangen, maar ook op het melken van een tirolerkoe.

Carnavalsspullen
Als u nog op zoek bent naar leuke carnavalsspullen voor de Dreefse Holzhackerbaum dan kunt u terecht bij het Stoffen Huukske in het Winkelcentrum.

Nog een paar weken en dan barst het carnaval weer los. Ook in de Dreefse Holzhackerbaum. U bent van harte welkom in de Dreef.

Een gedachte over “Voorbereiding Carnaval in volle gang

Reacties zijn gesloten.