Renovatie Bosrand

Renovatie Bosrand

De renovatie van het groen in de Bosrand is in volle gang. Voor een klein deel van de bewoners was dat geen verrassing. Zij hadden een brief met uitleg ontvangen. Voor het grotendeel van de bewoners waren de werkzaamheden, die afgelopen woensdag begonnen zijn, een totale verrassing. Inderdaad stonder een mededeling in de Trompetter van 26 oktober, maar dit soort mededelingen zie je snel over het hoofd.

Het had logisch geleken als de gemeente ook even een brief had gestuurd naar de wijkvereniging, het wijkoverleg of even naar het Wijkblad. Een gemiste kans om in contact met de wijk te komen, plannen vooraf te bespreken en bewoners te betrekken bij de leefbaarheid in de wijk.

Intussen hebben we de brief die een aantal wijkbewoners hebben ontvangen in ons bezit. Hieronder kunt u het belangrijkste lezen.

Bekijk ook de foto’s van voor, tijdens en na de renovatie van het groen.

Geachte heer/mevrouw,

In het plantseizoen 2007-2008 (november-april) gaan we een aantal plantsoenen in de gemeente Geldrop-Mierlo renoveren. Hierbij behoort ook het plantsoen dat aan de Bosrand ligt. Het betreft de groenstroken die liggen aan de kopse kanten van de woningen aan de Mackenziestraat en de Bosrand. In deze brief leg ik u uit wat we gaan doen.

Waarom?
De beplanting is versleten en aan vervanging toe. Met deze reconstructie krijgt de doorgaande Bosrand een nieuwe laanstructuur.

Wat gaan we doen?
We gaan de aanwezige beplanting helemaal rooien, waarbij we enkele solitairheesters (Taxus) handhaven. Ook de bestaande bomen gaan we rooien. Aan de voorzijde van de plantvakken komt een nieuwe onderbeplanting van rozen (hoogte ca 50 cm). Hierin planten we een aantal bloemdragende solitairheesters (met een gemiddelde hoogte van 1,5 tot 2 meter.) Het plantvak wordt aan de achterzijde, tegen de woningen, ingepland met een bloemdragende, geurende heester (hoogte ca 2-2,5 meter).

Bomen
De bestaande bomen worden gerooid en vervangen door 15 Liquidambar styraciflua (Amberboom), om zo de laanstructuur weer in ere te herstellen.

Een gedachte over “Renovatie Bosrand

 1. Henk van de Wal 16/12/2007 / 10:45

  Het is mooi kaal geworden…
  En nu de erfafscheidingen nog. Hier en daar is dat geen gezicht.
  Kale coniferen of schuttingen die niet meer passen bij de rest…
  Heeft de gemeente hier ook nog een potje voor?

  Like

Reacties zijn gesloten.