Afscheidsreceptie wethouder Maasakkers

Afscheidsreceptie wethouder Maasakkers

In de politiek weet je, niets is zeker. Dat is een lijfspreuk van oud wethouder Maasakkers. Op 1 november is hij gestopt als wethouder van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Op donderdag 29 november 2007 was zijn afscheidsraadsvergadering en receptie. Veel positieve toespraken en als toegift een erepenning in zilver van de gemeente Geldrop-Mierlo. Vanwege zijn grote verdienste voor de gemeente. De grote opkomst liet zien dat veel mensen de mens achter wethouder Maasakker zeer konden waarderen. Dat was terug te horen in alle toespraken vanuit de raad en het college van B&W.

Gedreven, hardwerkend, een wethouder met een bourgondisch hart, niet teveel praten maar aan de slag, onder de mensen, principieel, goede relatie met de ambtenaren, contact met de bewoners van Geldrop-Mierlo, empatisch vermogen, op veel terreinen een stempel gedrukt, veel grote projecten tot een succes gebracht, graag gezien bij ambtenaren, betrokken, geïnteresseerd, sociaal bewogen, open, klantgericht, soms wat ongeduldig, een goede dossierkennis, oplossend gericht.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Positieve reacties op het 7-jarige wethouderschap van Wil Maasakkers. Een volle zaal met mensen die hem voor de laatste keer de hand wilde schudden. Een mooi mens, net een weermannetje vond burgemeester Donders. “Jij bent er eentje, je bent soms een portret”, vertelde ze in haar toespraak. Zij kon precies lezen hoe het met Wil ging. Als hij vrolijk was dan liep alles voorspoedig. Als dat niet het geval was dan stond Wil Maasakkers op onweer. Maar burgemeester Donders legde toch de meeste nadruk op alle goede kanten van Wil Maasakkers, en daarvan waren er veel. Het college zal Maasakkers missen. Ze hebben de laatste jaren in het college in een prima sfeer samengewerkt. Hetzelfde vertelde Cees Meijvis, hoofd afdeling openbare werken, over de prima samenwerking tussen zijn afdeling en de Maasakkers. Als wethouder stond Maasakkers altijd achter de ambtenaren.

De lange carrière van Maasakkers, als raadslid, fractievoorzitter en wethouder werd bekroond met een erepenning van de gemeente in zilver. Een penning die door de gemeente alleen wordt gegeven bij uitzonderlijke verdienste voor de gemeente. Een mooie bekroning van een lange carrière. Een carrière die onverwachts werd afgebroken. Wat Wil Maasakkers gaat doen is onbekend. Hij wil het eerst rustig aan gaan doen, veel wandelen, zijn muziekverzameling eens helemaal op orde brengen en de zaken even op zijn beloop laten. Daarna zal hij vast weer wat oppakken. Een stilzitter is het hij niet. En dat zijn eigen woorden.

Vanuit de wijk Coevering is iedereen benieuwd wie de opvolger van Wil Maasakkers wordt. We waren het regelmatig met hem oneens. Maar we waarderen dat hij altijd bereid was tot overleg en discussie over de verschillende onderwerpen die leefden in de Coevering. Een goed benaderbare wethouder, een prettig mens om mee om te gaan. Maar in de politiek weet je, niets is zeker. Dat is zeker.

Bekijk de foto’s