De laatste klant

De laatste klant

Om iets over 13.00 uur, op zaterdag 8 september, ging de deur van de Edah voor de laatste keer op slot. De laatste klanten kregen een hand van bedrijfsleider Mark Weekers. Velen kwamen de Edah medewerkers bedanken voor hun jarenlange inzet. Lucia, die al 18 jaar bij onze Edah werkte, had de hele week buikpijn gehad van het naderde afscheid. Olaf nam het wat luchter op. We hebben het zien aankomen. Ook hij werkte intussen al 18 jaar bij de Edah. Ondanks de sluiting en de onzekere toekomst was de sfeer eerder uitbundig dan gelaten. Er werden grappen gemaakt, en gezellig gekletst met de klanten.

Het was druk de laatste uren. Veel stond er niet meer in de rekken, maar de stevige korting maakte het toch interessant om even rond te kijken. Het laatste kwartier werd alle vleeswaren en andere versproducten in grote kratten bij de uitgang gezet. “Neemt u maar mee wat u kunt gebruiken”. Een van de laatste klanten kwam nog even terug. Hij was zijn emballage bonnetje vergeten in te leveren. Maar een zoektocht in alle zakken leverde geen bonnetje op. Ter compensatie kreeg deze klant een fles cola mee naar huis.

Hoe verder
Na 90 jaar komt er een einde aan de Edah. Voor de laatste werknemers breekt een enigszins onzekere tijd aan. Duidelijk is intussen dat de Lidl het pand gaat overnemen. Na het sluitingsweekend gaan de medewerkers van de Edah praten met de Lidl. Misschien kunnen ze daar weer spoedig aan de slag.

Maar eerst moest het hele pand nog worden gescand en leeggehaald. Daarna volgt een barbecue bij bedrijfsleider Weekers. Daar zal nog lang nagepraat worden over de sluiting en de vele jaren die dit team heeft samengewerkt.

Bekijk onze foto’s van de laatste dag van de Edah