PADDESTOELENWANDELING IVN GELDROP

PADDESTOELENWANDELING IVN GELDROP

Op zondag 23 september kunt U ook dit jaar weer met IVN-natuurgidsen uit Geldrop op zoek naar paddestoelen. De wandeling zal door het natuurgebied “de Meelakkers” voeren.

De natuurgidsen van het IVN Geldrop kunnen U over deze bijzondere levensvormen, die zo kenmerkend zijn voor deze tijd van het jaar, heel veel vertellen. De uiterlijke, zichtbare delen in allerlei vormen en kleuren boven de grond zijn maar één onderdeel van de levenswijze van paddestoelen. De rest zit verborgen in de grond of in bomen. Er zal ook gewezen worden op de relatie van paddestoelen met hun omgeving, want het zeker niet zo dat elke paddestoel op iedere plaats kan groeien.
De hoeveelheid paddestoelen die op een bepaald moment te vinden zal zijn is van veel factoren, zoals het weer, afhankelijk. Daarom is niet vooraf te bepalen hoe groot de “oogst” van gevonden paddestoelen zal zijn.

Deze activiteit vindt dus plaats op zondag 23 september om 14.00 uur. Het vertrek is bij 110 meter ná viaduct over de A67 aan de Genoenhuizerweg (Gijzenrooi) in Geldrop.
Uiteraard is iedereen weer van harte welkom en de deelname is zoals altijd gratis. Bij vochtig weer zijn stevige schoenen of laarzen aanbevolen.