Uw buurt veiliger met SMS-Alert

Uw buurt veiliger met SMS-Alert

Vanaf maandag 16 april maakt ook Politie Brabant Zuid-Oost gebruik van het communicatiemiddel SMS-Alert. Via SMS-Alert ontvangt u bij incidenten in uw directe woonomgeving berichten van de politie op uw mobiele telefoon. Denk aan een inbreker die op de vlucht is, een kinderlokker die actief is of een kind dat wordt vermist. Zo kunt u bijdragen aan een veiligere woonomgeving.

Waarom SMS-Alert?
Door u erbij te betrekken krijgen wij, als politie, extra ‘oren en ogen’. We verwachten niet dat u zelf een verdachte aan gaat houden. Het gaat er om dat u alert bent en tips aan ons doorgeeft. Met uw hulp kunnen we sneller een kind terugvinden of een dader aanhouden. Ook versturen wij preventieberichten, bijvoorbeeld wanneer het aantal inbraken toeneemt. Kortom: alle informatie die bijdraagt aan een veilige wijk. Wanneer u een SMS-Alert bericht ontvangt en u ziet iets dat verband heeft met de melding, kunt u bellen met de politie naar 0900-8844 (geen spoed, wel politie). Bij spoedzaken belt u met 112. U kunt geen sms-bericht terugsturen.

Hoe meld ik mij aan?
U kunt zich aanmelden met uw mobiele telefoon: stuur een sms-bericht met de tekst PBZO gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844. Bijvoorbeeld PBZO5045LP30 (PBZO staat voor Politie Brabant Zuid-Oost).

Wat zijn de kosten?
De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis. Uw provider kan voor het verzenden van het aanmeld sms-je eenmalig een bedrag van de rekening of het beltegoed afschrijven. De berichten die de politie verstuurt, ontvangt u gratis. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is niet altijd gratis. Maar u kunt zich tijdelijk afmelden voor SMS-Alert. Alle regels en de meest gestelde vragen kunt u vinden op www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost.