Ouderwets hooien

Ouderwets hooien

Waar zie je het nog: ouderwets hooien. Het met de hand het hooi bij elkaar harken en vervolgens op ruiters gooien. Vroeger was deze manier van hooien en drogen een algemeen gebruik. Door de ruiters ontstaan er een aantal kleine hooimijten waar het hooi prima kan drogen Het is wel een arbeidsintensief gebeuren. Maar door de grote hoeveelheid mensen, die nodig zijn om de klus te klaren, ook gezellig.

De junior-donateurs van IVN-Geldrop hebben samen met de Don Bosco Scouting de mouwen opgestroopt in het Dommeldal. Soms in de stromende regen, soms in een mager zonnetje.

Het Wijkblad was uitgenodigd om een aantal foto’s te schieten. Maar uiteindelijk hebben we de hele dag meegeholpen. Zwaar werk, gezien de spierpijn die we nu voelen en de blaren die we kunnen tellen. We zijn zwaar werk niet meer gewend. Met een tevreden maar redelijk vermoeid gevoel zitten we achter de PC. Het was een zware week met de avondvierdaagse, het Gala van het Strabrecht en het hooien van het IVN/Don Bosco. Morgen nemen we een dagje welverdiende rust.

Bekijk de foto’s van het hooien