Een leeg strand

Een leeg strand

Een verslagen team vrijwilligers, een groot aantal bezoekers die weer naar huis gestuurd moesten worden, een leeg strand. De korte samenvatting van de beachparty van de Dreef.

Afgelopen vrijdag kwam er een brief van de gemeente dat de activiteit afgelast moest worden. Er was een anonieme klacht ingediend bij de stichting BEM. Dit buro bestrijd sinds januari 2000 de oneerlijke concurrentie in de horeca. Op hun website staat te lezen:
Veel instellingen houden zich bezig met commerciële horeca-activiteiten, terwijl ze daar niet voor bedoeld zijn. Vaak geven gemeenten deze instellingen ook nog een steuntje in de rug door middel van subsidies. Een oneigenlijke situatie, die oneerlijke concurrentie voor de horecabranche tot gevolg heeft. Kort gezegd komt dat er op neer dat de BEM! duidelijke gevallen van oneerlijke mededinging direct aanpakt, door alle betrokken instanties (gemeenten, politie, sportbonden, Belastingdienst, Voedsel en Warenautoriteit, enz.) op te roepen passende maatregelen te nemen. De BEM! is daarin zeer vasthoudend en laat een zaak pas los wanneer die tot tevredenheid van de reguliere horeca geregeld is.”

Wie er bij het BEM geklaagd heeft over de Beach Party van de Dreef is onduidelijk. De klager moet zijn bedrijfsnaam vermelden als de klacht wordt ingediend dmv een kopij van een krant of website. De BEM zal de naam van de klager verder geheim houden. Opvallend is verder dat de klager niet hoeft aan te geven financieel benadeeld te worden door de “oneerlijke concurrentie”. De Beach Party van de Dreef is aangekondigd in het Wijkblad en ook in het Middenstandsbelangen. Ondanks dat het hier gaat om een wijkactiviteit heeft iemand dit opgevat als oneerlijke concurrentie en een klacht ingediend. Wel is het duidelijk dat het iemand uit de horeca (van Geldrop-Mierlo) moet zijn geweest.

Omdat de brief pas op vrijdag bij de Dreef binnenkwam kon men niet anders dan de Beach Party annuleren. Er is direct contact geweest met de voorzitter van Horeca Geldrop. Horeca Geldrop zag geen probleem in de Beach Party en begreep ook niet waarom er een klacht was ingediend.

Komende week gaat het bestuur van de Dreef zich beraden over de ontstane situatie en met de Gemeente en Horeca Geldrop overleggen hoe in de toekomst dit soort klachten voorkomen kan worden.

Voor de vrijwilligers van de Dreef was dit een zure avond. Ze hadden veel tijd en energie gestoken in deze activiteit. Het was de afsluiting van een mooi eerste seizoen in de nieuwe Dreef.

Een gedachte over “Een leeg strand

  1. Peter Coolen 03/06/2007 / 21:56

    Ik vind het een laffe daad van de anonieme persoon die met een ongegronde klacht het werk en het plezier van velen heeft verpest. Laat deze persoon zichzelf nog maar eens goed in de spiegel kijken……

    Like

Reacties zijn gesloten.