BASISSCHOOL DE REGENBOOG DOET MEE AAN HEART DANCE AWARD 2007

BASISSCHOOL DE REGENBOOG DOET MEE AAN HEART DANCE AWARD 2007

Basisschool  de Regenboog in Geldrop doet ook dit jaar mee aan de Heart Dance Award, de spetterende danswedstrijd van de Nederlandse Hartstichting. De Hartstichting organiseert deze wedstrijd om kinderen te laten zien hoe leuk en gezond bewegen is. De leerlingen van groep 8 zijn op dit moment druk aan het oefenen en op 18 april treden ze op met een swingende dans in het Frits Philips muziekcentrum te Eindhoven.

Op het nummer The Frozen Flame hebben de leerlingen een dans ingestudeerd met als thema ROKEN IS ONGEZOND. De dans gaat over SCHONE EN VIEZE LUCHT EN DE KRACHT VAN HET LICHAAM. Juf Femke  van groep 8 heeft de dans bedacht. De kinderen zijn in drie groepën verdeeld herkenbaar aan de kostuums die ze zelf gemaakt hebben. Eén groep is in het zwart gekleed (de rook) een andere groep in het wit (de afweerstoffen) en ook nog een groep in het blauw (de schone lucht).

Basisschool de Regenboog vindt het belangrijk dat er aandacht besteedt wordt aan een gezonde leefstijl. Kinderen van groep 8 komen straks op de middelbare school in de verleiding om te gaan roken. Goede voorlichting over de schadelijke gevolgen van roken kan ervoor zorgen dat minder kinderen uiteindelijk gaan roken aldus het team van basisschool de Regenboog. Naast de Heart Dance Award doet de school ook mee met de Junior Hartdag van de Hartstichting, een educatieve dag met lespakket over voeding en bewegen.

Heart Dance Award
De Heart Dance Award is dé danswedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8. Op het thema gezonde leefstijl studeren deelnemers een dans in en treden met de hele klas op in een echt theater. Alle voorrondes worden live uitgezonden op www.heartdanceaward.nl. Na voorrondes door het hele land en een halve finale strijden de 10 beste groepen tegen elkaar tijdens de finale in Theater Spant in Bussum. De Hartstichting gaat uit van het principe ‘jong geleerd is oud gedaan’ en probeert kinderen op speelse wijze na te laten denken over sport, bewegen en gezonde gewoonten. Daarom organiseert zij dit jaar voor de achtste keer deze danswedstrijd. In 2006 deden 15.000 kinderen mee aan de Heart Dance Award. Voor meer informatie, kijk op www.heartdanceaward.nl