Sjeng Schalken Tennis Clinic

Sjeng Schalken Tennis Clinic

Het was een memorabel moment. De eerste tennis clinic van Sjeng na beëindiging van zijn actieve carriere vond plaats in Geldrop bij de Mast. Voor zijn komst was het al lekker druk bij de Mast. Dankzij het prachtige weer viel het wachten niet zwaar. Sjeng zou tegen half 2 bij de Mast zijn, maar dat liep iets uit. Intussen wist de jeugd zich te vermaken met sterke verhalen. Zo vroeg de één aan de ander: “wanneer moet jij tegen Sjeng? “, waarop de ander antwoorde: “Als Sjeng maar durft”. Gelukkig kwam de realiteitszin snel terug met de volgende opmerking: “het is vast slecht voor mijn imago”.

Sjeng speelde tegen de jeugd van de Mast. Iedereen mocht even een balletje slaan en vervolgens op de foto. Dat Sjeng kan tennissen werd al snel duidelijk tijdens de clinic. Ballen terugslaan is geen probleem, zelfs smashes wist hij moeiteloos te verwerken. Daarnaast liet jij soms zien hoe je een bal dood moet leggen. En een flitsende passeerslag liet zien dat hij doorgaans niet het uiterste van zijn kunnen liet zien.

Voor de Mast was deze Clinic een mooi begin van het seizoen. De banen waren goed gevuld evenals het terras. Sjeng liet zien dat tenissen leuk is en de jeugd dat er veel talent rondloopt.

Bekijk alle foto’s