Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

In de week van het brood kwamen alle scholieren basisschool de Bron op dinsdag 31 oktober bij elkaar om gezellig samen te ontbijten. Een aula vol smakelijk etende kinderen. Dat zie je niet zo vaak.

Volgens Marion Huckriede van de ouderraad hadden de vrijwilligers ruim 2 uur nodig om alles gereed te zetten. De Bron was hiermee één van de 1500 scholen die meededen aan de landelijke actie schoolontbijt. Deze actie heeft tot doel alle kinderen en ouders te overtuigen dat een goed ontbijt belangrijk is. Daarom werd er na het ontbijt nog de hele dag verder gewerkt met het lesmateriaal dat bij de actie, samen met het ontbijt, bij de school afgeleverd is. Het ontbijt en materiaal voor deze actie is gratis ter beschikking gesteld door de stichting Nationaal Schoolontbijt. De school betaalt per kind 25 eurocent aan het Nelson Mandela kinderfonds.

In de Coevering deed alleen de Bron mee aan deze actie. Andere scholen waren te laat met inschrijven of wilden aan deze actie niet meedoen. De kinderen van de Bron hebben in ieder geval genoten van een lekker ontbijt in de gezellige aula.

Bekijk de foto’s