Brabants Verkeersveiligheids Label voor 't Anker

Brabants Verkeersveiligheids Label voor ’t Anker

Het Brabantse Verkeerveiligheids Label probeert de veiligheid van de kinderen in het verkeer te bevorderen. Het doel is om op de scholen de verkeerseducatie op een hoger nivo te krijgen. Dit intiatief van de provincie wordt ondersteund door de gemeenten binnen Brabant. Als de scholen aan een aantal eisen voldoen dan krijgen ze het Brabants Verkeersveiligheids Label uitgereikt. En dat krijg je niet zomaar, vertelde Theo Beks van het BVL, daarvoor moeten de scholieren laten zien dat ze de practische vaardigheden beheersen en de school dat ze de juiste educatie geven. Kinderen die het BVL traject hebben doorlopen hebben een beter gevoel voor veilige en onveilige situaties.

Feest
Op het Anker was het vandaag feest, zo mag je het gerust noemen. De school heeft het BVL certificaat gehaald. Daarmee was men al een lange tijd bezig. Met nieuw lesmateriaal, met het aanleggen van een verkeerstuin op de speelplaats. Met de actie verkeersslang die vorig jaar centraal stond werden de ouders gevraagd om niet meer met de auto naar school te komen, maar de kinderen op de fiets te brengen wanneer nodig. Een werkgroep verkeersouders heeft de afgelopen tijd het e.e.a begeleidt op verkeerseducatiegebied en mede de aanleg van de verkeerstuin gecoordineerd. In deze verkeerstuin kunnen de kinderen spelenderwijs leren met verkeer om te gaan, ze leren er bv hoe en wanneer je voorrang moet geven. Groep 8 krijgt er binnenkort een fietstraining. Hoe steek je je hand uit, hoe stop je.

Tekeningen
De kinderen hadden als voorbereiding allemaal een tekening gemaakt. De lagere groepen hadden lekker zitten kleuren. De oudere groepen hadden zelf verkeersborden ontworpen. Het resultaat was te zien in de Aula, die kleurrijk versierd was. Na de toespraken van juffrouw Hanny, Dhr. Beks van het BVL en Mevr. van Apeldoorn van de gemeente, was de school een mooi certificaat en een grote bos bloemen rijker. Vervolgens werd de verkeerstuinofficieel geopend en kregen de beste tekenaars uit iedere klas een leuk kadootje. En zo kwam er een einde aan een enerverende ochtend.

Bekijk de foto’s