Vervolg stroomstoring

Vervolg stroomstoring

Een week geleden kregen we antwoord op onze brief over de gebrekkige informatie rond de stroomstoring. Meer dan een uur was er geen informatie te horen op Omroep Brabant. Het antwoord van de gemeente is vrij summier en geeft geen antwoord op de vraag waarom er geen informatie werd gegeven via Omroep Brabant. Daarom is er vanuit de wijk weer een brief naar het College gestuurd met het verzoek om een ter zake doende reactie. Ook is Omroep Brabant gevraagd naar een reactie. Volgens een woordvoerder is er geen tijdige informatie gekomen vanuit de gemeente. Daarom het uitgezonden programma pas na lange tijd onderbroken met een mededeling over de stroomstoring.

Brief naar het College:

Geacht college,

Betreft: Uw kenmerk 2006.8272/2006.8493

In dank ontvingen wij uw schrijven d.d. 6 september jl.
Helaas hebben wij moeten constateren dat uw antwoord geen correctie reactie is op het door ons in eerder schrijven d.d. 29 augustus 2006 aangeven probleem.

In prachtige volzinnen geeft u zaken aan die alom als bekend kunnen worden aangemerkt, maar het feit dat de gemeente in haar communicatietaak op 14 augustus jl. bij de volledige stroomuitval in Geldrop ernstig is tekort geschoten wordt niet onderkend. En dat had u nu juist gesierd. Een flinke misser! Alleen daaruit zijn lessen te trekken voor de toekomst.

Bovendien staat in uw schrijven een pertinente onwaarheid. Zo was het vaste telefoonverkeer gedurende de totale duur van de stroomuitval (2,5 uur) onmogelijk.

U verwijst naar de politie als zijnde de verzorger van de voorlichting. ‘Zij verzorgt in eerst instantie de voorlichting’. Maar die voorlichting is volstrekt achterwege gebleven. Dat “onze gemeente niet de enige gemeente was die met stroomuitval te maken had” is een volkomen niet ter zake doende opmerking. De burgemeester is altijd verantwoordelijk voor het politieoptreden ter plaatse.

Wij zullen het op prijs stellen alsnog een ter zake doende reactie op dit én ons eerder schrijven te ontvangen.

Een gedachte over “Vervolg stroomstoring

  1. de ooievaar 22/09/2006 / 13:58

    onthoudt de datum van de stroomstoring…..
    ik zou het wel eens druk krijgen!

    Like

Reacties zijn gesloten.