Revitalisering: alle seinen staan op groen

Revitalisering: alle seinen staan op groen

Het heeft lang geduurd. Maar alle hobbels lijken nu gelopen te zijn. Op dit moment is de bouwvergunning voor de uitbreiding van de super onherroepelijk. Dat wil zeggen dat het bezwaar, dat de bouw een lange tijd tegengehouden heeft, ingetrokken is. Verwacht wordt dat begin oktober aan de uitbreiding van de nieuwe super begonnen kan worden.

In fases
De revitalisering wordt in 2 fases uitgevoerd. In de eerste fase wordt de uitbreiding van de super uitgevoerd. Verwacht wordt dat komend voorjaar Super de Boer op de oude plaats van Albert Heijn haar deuren kan openen. Nu de bouwvergunning onherroepelijk is kan projectontwikkelaar Muldershof de grond van de gemeente kopen en beginnen aan het project.

In de tweede fase wordt de buitenkant van het winkelcentrum aangepakt. Daarbij worden ook de ingangen aangepakt en krijgt Cafetaria de Coevering een facelift. Dat laatste is nodig omdat aan de noordkant van cafetaria de Dreef wordt afgebroken. Het interieur van de cafetaria moet hierdoor gedraaid worden omdat de deur aan de noordkant van het pand komt te zitten.

Afstemming
De plannen voor het opknappen van de buitenkant is intussen afgestemd tussen het bestuur van de vereniging van eigenaren en de projectontwikkelaar. Dit plan wordt op 9 oktober besproken op de ledenvergadering. Vervolgens kan ook deze fase van de revitalisatie van start.

Positief gevoel
Na alle oponthoud van de laatste jaren zijn alle partijen positief gestemd. Er zit schot in de revitalisering. De grootste beren zijn van tafel en men verwacht dat de overgebleven open punten niet voor verdere vertraging gaan zorgen. Een goede samenwerking en planning tussen gemeente en projectontwikkelaar is daarbij van het grootste belang. De afstemming tussen de bouw van winkelcentrum Genoenhuis en de bouw van de nieuwe super in de Coevering, als ook de inrichting van de openbare ruimte, is belangrijk. In het verleden liep deze samenwerking enigszins stroef.

Verdere informatie
In het wijkblad van oktober kunt u meer lezen over de plannen. Ook zullen onze fotografen alle werkzaamheden op de voet volgen. Op onze website kunt u altijd de laatste stand van zaken lezen en bekijken.