De toekomst van onze Edah?

De toekomst van onze Edah?

Wat gaat er met de Edah in het winkelcentrum gebeuren? Dat is voor velen een vraag, en weinigen weten het antwoord. Intussen komt summier wat informatie naar buiten. We zetten het voor u even op een rijtje.

In juni 2006 heeft S&S winkels B.V., bestaande uit de bedrijven Sligro en Sperwer, 223 Edah winkels van Laurus overgenomen. Onze Edah behoort hier ook bij. S&S heeft intussen aangegeven dat 60 van de Edah winkels naar Sligro gaan en worden omgebouwd tot een Golff, MeerMarkt, Attent en EM-TÉ winkel. 60 Edah winkels gaan over naar Sligro en worden omgebouwd naar Plus of Spar. De overige 103 supermarkten worden afgestoten.

Intussen heeft S&S Winkels B.V. een distrubutiecentrum van Laurus overgenomen. Tot 1 januari 2008 worden alle Edah winkels vanuit de distributiecentrum bevoorraad. Tot 2008 heeft het S&S zodoende de tijd om de Edah winkels om te bouwen of af te stoten.

Planning
Volgens de planning van S&S, die in 2 fases gaat worden uitgevoerd, wordt in fase 1 (tot begin 2007) de verdeling van de 120 winkels tussen Sperwer (60 winkels) en Sligro (60 winkels) gemaakt. Ook worden 30 winkels verkocht. Over de overige 53 winkels wordt in 2007 een besluit genomen.

In een presentatie van Sligro over de overname was in een kaartje de nieuwe 60 EM-TÉ winkels opgenomen. Uit dit kaartje kan worden opgemaakt dat geen van de beide Geldropse Edah winkels wordt omgebouwd tot deze formule. Een andere mogelijkheid is de ombouw naar de Plus formule van Sperwer, of verkoop.

Wat er gaat gebeuren met onze Edah is onbekend. Zelfs het personeel en bedrijfleider zijn op dit moment niet op de hoogte van de plannen met de winkel. Dat zal in de loop der tijd wel bekend worden. Tot die tijd kunt u gewoon bij uw oude vertrouwde Edah terecht.