Spannende kampioenschappen

Spannende kampioenschappen

Ik heb wel eens op de midgetgolfbaan gestaan. Zelfs op die van Midgetgolfclub Geldrop. En met veel geluk sloeg ik wel eens een hole in one, maar dat was meer toeval dan trefzekerheid. Sommige van de 18 banen gingen in 10-slag.

Heel anders ging het toe op het Europese kampioenschap die afgelopen dagen gespeeld zijn in de Coevering. Ja echt, de European Championships in de Coevering. Ik ben er een paar dagen gaan kijken, waaronder de finale op zaterdag. En dan zie je de echte toppers aan het werk. De beste dame deed de eerste serie van 18 banen in 20 slag. Dat wil zeggen dat ze 16 keer een hole in one had, en op twee banen een slagje extra nodig had. Indrukwekkend.

Het was lekker druk op de banen van de Midgetgolfclub, de sfeer was prima en er werd zeer sportief gespeeld. Iedereen was zeer gecontreerd tijdens de eigen beurt. Maar sportief genoeg om een parasol op te houden voor een concurrent. Spelers hebben niet graag zon op de baan bij het slaan. Daarom werd er regelmatig een paraplu of parasol opgestoken.

Wat ook opviel was de diepe concentratie van de beste spelers. Die hadden een heel ritueel die bij de volgende baan weer gewoon herhaald werd. En met succes.

We hebben ruim 130 foto’s voor u om een indruk te krijgen wat er zich allemaal heeft afgespeeld in de Coevering tijdens het EK. Klikt u hier om verder te kijken.