Festival Geldrop-Mierlo Cultureel “GeMí”

Het festival beleeft dit jaar alweer de 11 editie. Het vindt plaats op 8,9 en 10 september. Het budget staat geen bokkensprongen toe in de zin van beroemde artiesten, maar we bieden toch een zeer afwisselend, uitgebreid en interessant programma. Mede dank zij de bijdragen van gemeente, sponsors, begunstigers en vrienden van het festival.

Dit jaar staat het festival opnieuw in het teken van “Over de grens”, zowel ruimtelijks als creatief. Het programma op zondag in de kasteeltuin omvat muziek uit vele windstreken (Russisch, Spaans, Portugees) en licht klassieke muziek. Verder zijn er kunstenaars die hun werken exposeren en tevens aan het werk zijn, er is weer de jaarlijkse poëziewedstrijd en toneel. Stefan Brijs, schrijver van het boek “De Engelenmaker” wordt geïnterviewd. Zijn boek wordt binnenkort verfilmd, de rechten zijn al verkocht.

Bovendien is er dit jaar in het kasteel een met muziek geïllustreerde voorstelling over de geschiedenis van de saxofoon en veel theatrale animatie.
‘s Zaterdags maakt een twintigtal koren, dansgroepen, fanfares en bands uit Mierlo en Geldrop hun opwachting en staat het centrum van Geldrop bol van de plaatselijke cultuur.

“GeMi-Cultureel” biedt weer een keur aan optredens en heeft zich de afgelopen jaren in vele opzichten verbreed.

Het programma begint op vrijdag 8 september met een sponsoravond in ’t Patronaat in Mierlo. Deze avond kan vanaf 20.00 uur ook door niet-genodigden worden bijgewoond. Kaarten hiervoor zijn binnenkort verkrijgbaar bij muziekhandel Foole en de VVV in Geldrop en op de avond zelf aan de zaal.

Het programma van vrijdagavond ziet er als volgt uit:
20.00 uur Opening door loco-burgemeester Bas van den Tillaar.
20.30 – 21.15 uur The Slampampers
21.15 –21.30 uur Pauze
21.30 –22.00 uur Geert Chatrou
22.00 –22.15 uur Pauze
22.15 –23.00 uur The Slampampers

The Slampampers  internationaal gerenommeerd en geroemd.
De afgelopen jaren heeft dit reizende gezelschap op vele festivals, in binnen en buitenland, met spectaculaire performances een diepe indruk achtergelaten. Ongeplande acrobatiek, muzikale hoogstandjes, gênante momenten, vette blazers, onvervalste slapstick en betoverende mannenstemmen.
Nu dan eindelijk de kans om deze ‘fantastic guys’ te bewonderen in de theaters met de “Don’t Miss This!” Show. In deze komische voorstelling denderen de vier tot elkaar veroordeelde helden met tomeloze energie over het podium. Nooit verwachte comedy doorspekt met liters zweet en swingende muziek. Daarbij zichzelf en elkaar niet ontziend en de sterren van de hemel spelend. Schaamteloos goed!

Geert Chatrou Twee maal wereldkampioen kunstfluiten
Na een uit de hand gelopen grap van zijn schoonzus, ze gaf hem op voor het wereldkampioenschap kunstfluiten in Amerika (een kampioenschap dat hij in 2004 én 2005 op zijn naam schreef) heeft Geert inmiddels vele podia gedeeld met evenzoveel aansprekende artiesten; het Limburgs Symphonie Orkest, het Rosenberg Trio, Jan Vayne, het Leonardo Strijkkwartet, Freek de Jonge e.v.a.

Voor meer informatie over het festivalweekend kijk op www.festivalgemi.nl