Tiende Strabrechtse Heidedag

Tiende Strabrechtse Heidedag

Op zondag 20 augustus ’06 is het weer zover. Voor de tiende maal organiseert Staatsbosbeheer samen met het I.V.N. afdeling Heeze-Leende de Strabrechtse Heidedag. Het publiek is welkom vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur op de Plaetse te Heeze. De Plaetse, een nagebouwd historisch Kempisch heidedorpje, vormt de ingang van de Strabrechtse Heide.

Dit jaar ligt het accent op de hermeandering van de Kleine Dommel. Staatsbosbeheer en Waterschap de Dommel informeren u ter plekke over de komende werkzaamheden aan de Kleine Dommel.
De toegang is gratis.

Activiteiten
Het pleintje op de Plaetse is ingericht met vele kraampjes waar diverse instanties, verenigingen en particulieren laten zien wat de heide voor hen betekent.
De herder van de Strabrechtse Heide zal samen met zijn hond aan de hand van enkele demonstraties laten zien hoe hij omgaat met zijn schapen. Ook wordt er uitgelegd waarom er schapen worden ingezet op de Strabrechtse Heide.
Er zijn ook veel activiteiten georganiseerd voor de kleine medemens zoals op stap met rovers, knutselen met water, spannende avonturen beleven in een grot, schminken, etc, etc. Voor de allerkleinste is er spannende poppenkast.

Hartelijk Welkom
En zo zouden we de hele krant wel vol kunnen schrijven over de vele activiteiten die de moeite waard zijn om mee te maken, maar u kunt beter komen om het zelf mee te maken.

Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom op de 10e Strabrechtse Heidedag van Staatsbosbeheer en het I.V.N. Heeze-Leende.