De Diftar sluiper

De Diftar sluiper

Als je op een gewone zondagmiddag een rondje rode afvalbakken maakt, valt het op hoe veel van deze bakken overvol staan te wachten op de gemeentelijke schoonmaakdienst. De Diftar sluiper kan redelijk ongestoord zijn/haar afval storten in een rode bak. Ondanks de sticker die aangeeft dat dat helemaal niet door de beugel kan. Niet alle bakken zaten overvol, maar bijna geen enkele bak was helemaal leeg.

Die rode bakken zijn trouwens een mooi doelwit voor graffitispuiters. De één is nog bonter dan de ander.

Bekijk alle foto’s.

2 gedachtes over “De Diftar sluiper

 1. André 17/07/2006 / 16:42

  Laatst zag ik tijdens het uitlaten van mn hond iemand met een boodschappentas bij één van de bakken in het bos. Toen hij mij in de gaten kreeg, liep deze meneer quasi nonchalant snel de andere kant op. Hij was te ver bij mij vandaan om er iets van te kunnen zeggen en met die warmte van de afgelopen dagen had ik ook geen zin om een sprintje te trekken. Ik persoonlijk zou het een vernedering vinden om speciaal met een tas vol rommel, diep het bos in te lopen, puur en alleen om je afval te dumpen om zo geld uit te sparen. Tuurlijk, Diftar is te duur, maar we moeten er nou eenmaal allemaal aan meebetalen. Het is trouwens ook geen gezicht: iemand met een boodschappentas (en dan zo’n degelijke stoffen-tas en niet zo’n plastic zak) die in het bos rondloopt (zonder hond). Je zou denken dat die man (of vrouw) een beetje de weg is kwijt geraakt op weg naar het winkelcentrum.

  Like

 2. Rob Friedhoff 10/08/2006 / 16:12

  Een schrale troost?

  We mogen blij zijn dat deze mensen tenminste hun best doen om de rommel in de prullenbakken te proppen en het niet gewoon het bos in te slingeren.

  Dat laatste komt ook voor!

  Like

Reacties zijn gesloten.