Boerenlandleven

Boerenlandleven

Er werd gehooid in de Coevering. Opeens lagen er van in blauw plastic gedraaide hooibalen. (Er zal vast wel een mooi woord voor zijn, maar daar kon uw redacteur niet opkomen). En we waren net op tijd om te zien hoe al dat hooi tot mooie ouderwetse balen werden geperst. Dat zie je niet vaak in de Coevering.

De hooibalen werden vakkundig overeind gezet, zodat regen geen spelbreker wordt. Bleef de vraag over: waarom een mix van blauwe hooibalen en die gewone ouderwetse balen? Die vraag werd beantwoord toen de loonwerker even stopte om te vragen of hij de foto’s per mail kon krijgen. Het hooi aan de rand van het veld is natter. Daarom kan die niet goed in een ouderwetste baal worden geperst. Het in plastic te persen is geen probleem. Daarom de mix van nieuw en oud. Weer wat geleerd.

Bekijk alle foto’s

Het mooie verhaal van hierboven ontlokte een bezoeker de volgende reactie: Hebben we hier te maken met een jeugdige tekstschrijver? ‘Ouderwets’ zijn voor mij de korenschoven uit mijn jeugd. (Blijkbaar ben ik zelf zó ouderwets dat ik achterloop als het gaat om nostalgie).

Gelukkig mag ik me op mijn 45-ste nog jeugdig wanen. Geeft een goed gevoel. Inderdaad zijn korenschoven een beetje voor mijn tijd. Dat denk ik tenminste, want in Geldrop is al jaren weinig echt boerenlandleven te bekijken.

Een gedachte over “Boerenlandleven

  1. liesbeth 18/06/2006 / 23:25

    Hebben we hier te maken met een jeugdige tekstschrijver? ‘Ouderwets’ zijn voor mij de korenschoven uit mijn jeugd. (Blijkbaar ben ik zelf zó ouderwets dat ik achterloop als het gaat om nostalgie).

    Hartelijke groet

    Like

Reacties zijn gesloten.